Творче молодіжна об’єднання «Нівроку» в рамках реалізації проекту „Обіцянки – не цяцянки...” протягом найближчих 12 місяців здійснюватиме моніторинг діяльності депутатів місцевих рад
Тернопільщини силами виборців та неурядових організацій.

    Проект виконуватиметься спільно з 7 іншими регіональним громадським організаціям в інших областях – переможцями конкурсу Фонду Східна Європа в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні».

Мета програми – розширити вплив громади на місцеві політичні процеси через здійснення громадського моніторингу діяльності місцевих депутатів та покращити доступ громадян до інформації про роботу місцевої влади. Програма реалізується у співпраці з Черкаською обласною організацією Комітету виборців України (далі – ЧОО КВУ), громадською організацією «Інтерньюз-Україна» та громадською кампанією «Новий громадянин» та виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 Мета проекту - Підвищення поінформованості громадян про діяльність депутатів місцевих рад Тернопільщини щодо виконання ними своїх передвиборчих обіцянок. Доступна та об’єктивна інформація про діяльність тих чи інших депутатів та партійних фракцій в місцевих радах допоможе виборцеві зорієнтуватися в потоці обіцянок та гасел і вирізнити депутатів не лише за кольорами виборчих кампаній, але й за рівнем відповідальності, обов’язковості та користі для громади та суспільства.

В рамках проекту передбачається робота спеціально створеного Інтернет-ресурсу www.deputat.te.ua, на якому буде заведена „особова картка” кожного депутата Тернопільської міської та обласної рад, Збаразької районної ради, Заліщицької міської ради, Великобірківської селищної ради.

Інформація про діяльність депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування буде надходити завдяки проведенню інформаційної кампанії „Обіцянки – не цяцянки...” в місцевих ЗМІ та через інші шляхи комунікації (електронні розсилки, робота з партнерськими НУО та громадськими мережами).

Окремий наголос під час проекту буде зроблено на присутність депутатів у соціальних мережах, а також буде здійснено 10 твітер-трансляцій сесій місцевих рад. Експертами проекту буде здійснено опитування з метою ретельного аналізу діяльності депутатів визначеного переліку рад по критеріях роботи з виборцями, нормотворчої діяльності, депутатської дисципліни, звітування, участі в різного роду подіях, в тому числі й скандальних та сумнівних з точки зору депутатської етики.
Відвідувачі Інтернет-ресурсу www.deputat.te.ua зможуть залишити в „особовій картці” депутата авторизований відгук про його роботу, подяку, скаргу на нього. Матеріал додаватиметься лише після авторизації та модерації.

Відгуки також збиратимуться звичайною поштою у вигляді листів та у соціальних мережах. Для активізації громадян щодо контролю над діяльністю депутатів місцевих рад буде проведено інформаційну кампанію через ЗМІ та Інтернет-ресурси, розроблено та розповсюджено інформаційно-просвітницький буклет, для формування в представників НУО навичок проведення кампаній громадянського представництва та взаємодії з регіональними ЗМІ під час їх проведення відбудеться спеціалізований тренінг.

Результати моніторингу будуть узагальнені, інформацію передасться для підсумкового загальноукраїнського аналітичного звіту.


Переглядів: 728
Поширень: 0