Тепер, крім „Пекельної кухні”, можна запускати і „Пекельну редакцію” :)

Це я до практики, яка саме в розпалі у студентів Інституту журналістики Київського університету ім. Шевченка, флагмана вітчизняного легіону «акул клавіатури та айпадів». А найоригінальніша – у групи першокурсників, які повністю замінили редакцію газети на Вінниччині.

Вперше такий експеримент започаткував у 1987 році „тато” більшості нинішніх журналістів країни покійний Анатолій Захарович Москаленко. Його учасниками тоді були редактор погребищенського «Колосу» Микола Масенко, який погодився „здатись” десяти студентам зразка 2011, і заступник директора Інституту журналістики Юлія Нестеряк, зусиллями якої отримала друге народження ідея нашого вчителя і за що їй наш колежанський респект.

Погребище, щоб ви розуміли, - це фактично село. Тільки велике. Корови з козами, що гуляють вулицями, як в Індії – звична картина. Тому в студентів є, звісно, певний культурний шок. Але, - стараються.

Зроблене ними слід сприймати з погляду наявної редакційної бази і того, що вони тільки першокурсники. З фото є проблеми. Але цьому навчаться, - головне у них все ще попереду. А у вересні Фонд розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка планує організувати в Інституті зустріч учасників експериментальних практик 1987 та 2011 років. Треба буде поїхати.

Саме Погребище і героїв можна подивитись у відеосюжеті Нового каналу:

http://www.novy.tv/reporter/uk​raine/2011/07/12/17/32.html


Переглядів: 2117
Поширень: 0