Чому у м. Вінниці дитячо-спортивні клуби закривають один за одним?

Хоча є Закон,  згідно з Постановою Верховної Ради України від 3 серпня 2006 року № 66-V «Про недопущення закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів». Не так сталося як гадалося , особливо в нашій країні!

5 років тому в нашому місті Вінниця існувало 91 спортивних закладів, більше 30 з яких при ЖЕКах. На сьогодні це число різко зменшується. Невже менше дітей стало відвідувати спортивні секції ? Абсолютно ні, це все питання нової міської програми по відродженню діяльності підліткових клубів за місцем проживання. З початку квітня 2011 року у місті розпочав роботу комунальний заклад «Центр підліткових клубів за місцем проживання», який працюватиме за напрямком позашкільного навчання та виховання дітей і молоді.

Зараз у клубах, які знаходяться на базі мало не кожного ЖЕКу міста, проводиться робота щодо припинення договорів оренди із аматорами та тренерами з 20 річним стажем педагогічної роботи, які винаймали приміщення для виховання і тренування  молоді  протягом 5-10 років бувших клубів за місцем проживання.

Розпочався процес реорганізації та відновлення підліткових клубів за місцем проживання, вирішенням якого займається спочатку 2010 року комітет по фізичній культурі та спорту міської ради (голова комітету Краєвський Сергій Станіславович) http://www.myvin.com.ua/ua/tomayor/1685.html  , далі над цим питанням працює відділ у справах сім’ї та молоді ( начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Анфілов Руслан Анатолійович).

Побачивши що на сьогоднішній день з якогось дива підліткові клуби перетворюються під офіси, оптово-рознічни бази, пустують, приміщення доводять до занедбаного стану.

 ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-ВІННИЦЯ» звернулась з інформаційним запитом «Про наявні в м. Вінниці підліткові клуби, місця їх находження та послуги які вони надають, та які з них надають послуги безкоштовно». Але отримали письмову відповідь - «відписку», таку ж усну відповідь отримали від шановного начальника відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслана  Анатолійовича Анфілова , якому підпорядковується «Центр підліткових клубів за місцем проживання».

 Навіщо потрібно було поспішати закривати ці спортзали ?

Чому у м. Вінниці така таємниця навколо розташування цих дитячо-підліткових  клубів?

 


Якщо Ви маєте питання, зауваження, пропозиції – просимо звертатися за телефонами:

(093)-093-8-999 . Сергій Мар’янчук - голова ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-ВІННИЦЯ».

(093)-813-66-11, (067)-425-67-81, (0432)- 57-82-83 . Борис Максимчук - докторант, доцент кафедри фізичного виховання ВДПУ ім. М.Коцюбинського, майстер спорту, директор спортивної мережі «Максимус».



 


Переглядів: 413
Поширень: 0