3-4 лютого 2012 року у м. Харкові відбувся третій модуль проекту Британської Ради «Активні Громадяни», участь у якому взяли 40 учасників з різних регіонів України. Модуль відбувався у конференс-центрі харківського стадіоніу «Металіст»

Спочатку була екскурсія для учасників по стадіону, потім розпочався тренінговий модуль, на якому обговорювались практичні інструменти для планування проектів, структурування етапів роботи, логічна матриця. Учасники проекту мали змогу ознайомитись з основними компонентами грантової заявки, активно долучилися до гри «Донори та заявники» - як написати вдалі грантові заявки.

 

Спільне фото:  гості "Жива бібліотека": Ольга Мирошніченко, Зураб Аласанія, Володимир Бульба, Генадій Кофман .Організатори і фасалітатори: Сергій Полянський, Надія Стаднік, Оксана Потапова, Олексій Солдатенко з учасниками проекту Британської Ради «Активні Громадяни».

Дуже сподобалась учасникам запропонована організаторами "Жива бібліотека" - зустріч і спілкування з запрошеними гостями, а це були:

Ольга Мирошніченко - "Фонд місцевої демократії" та член "Клубу Ротарі";

Зураб Аласанія - директор Інформагенства "Медіа-порт";

Генадій Кофман - документаліст, організатор фестивалю "Docudays UA";

Володимир Бульба - ГО "Інститут соціальної політики регіону".


Цікаві презентації почули і побачили учасники від колег, які повернулись з міжнародної поїздки до Великобританії. Про досвід та враження розповіли Олександра Дейнеко, Наталя Кідалова та Катерина Клюзко.


* * * Хочу подякувати всім, хто брав участь у проекті Британської Ради «Активні Громадяни» за внесок у прекрасну та дружню атмосферу, чудові емоції і незабутні враження. Організаторам і фасалітаторам, особисто Сергію Полянському, Надії Стаднік, Оксані Потаповій, Олексію Солдатенко за змістовну роботу.

  

ДО ВІДОМА:

> 1 модуль відбувся 21-22 жовтня 2011 року у м. Миколаїв;

> 2 модуль відбувся 9-10 грудня 2011 року у славному місті Лева;

> 3 модуль відбувся 3-4 лютого 2012 року у м. Харкові.

 

З Вінниччини в проекті взяли участь:
Наталія Величко -ВОГО “Подільська агенція регіонального розвитку”;
Сергій Мар’янчук -ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-ВІННИЦЯ»;
Оксана Неживенко -Молодіжного крила ГО «Вінничани у Києві».

 


Що таке програма «Активні Громадяни»?

«Активні Громадяни» — програма Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Ця міжнародна ініціатива охоплює низку країн Європи, включаючи Україну.

Мета програми полягає у підтримці соціальних змін і сталого розвитку шляхом створення і розвитку мережі лідерів, які є рушіями реформ у своїх громадах. Програма працює з представниками багатьох секторів, включаючи неурядові організації і органи місцевої влади задля підтримки ініціатив, спрямованих на розвиток громад і міжкультурне порозуміння.

Як запроваджується програма «Активні Громадяни»?

Програма розробляється та запроваджується Британською Радою разом з місцевими партнерами з країн-учасниць.

Основні компоненти програми включають:

* Тренінгові семінари для учасників, які охоплюють вміння ефективної взаємодії для кращого розуміння місцевих громад і глобальної взаємозалежності, питання сталого розвитку для запровадження позитивних змін, навички планування і менеджменту проектів

* Поширення учасниками отриманих знань у своїх громадах

* Проекти соціальної дії, які будуть розроблятись і запроваджуватись учасниками програми на основі набутих знань та їх поглядів на потреби розвитку своїх громад

* Обміни і контакти, які надають можливість учасникам продемонструвати свої досягнення, поділитися досвідом і встановити мережі та партнерство.

В результаті програми учасники матимуть можливість зробити вагомий внесок у соціальний розвиток своїх громад і налагодити нові професійні контакти.


Переглядів: 265
Поширень: 0