Ця ділова гра, організована Вінницькою міськрадою спільно з Британською Радою, Інститутом розвитку міст та Центром міської історії Центрально-Східної Європи є складовою міжнародного проекту Британської Ради "Творчі міста", який реалізується у 14 країнах Європи і спрямований на напрацювання членами територіальної громади практичних ідей з покращення якості життя у містах.

За круглим столом у Вінниці вчора креативили представники громадськості, держслужбовці, архітектори, науковці, історики та журналісти (в т.ч. й автор цих рядків).
Результатом ділової гри п”яти команд стали 50 ідей, які можна віднести до чотирьох основних блоків-кластерів.

Перший – історичний. Реконструкція замку з інтерактивним музеєм міста та народних ремесел давніх вінничан і т.д.
Другий – технологічний. Зокрема, НЛОдром, як символ знаходження Вінниці на перетині українських і європейських шляхів, підсилений пам”ятником „Пуп Землі” і вертикальним лазерним цілевказівником в небо для „братів по розуму”,
який можна було б побачити з усіх куточків міста.
Третій – водяний. Наприклад, міні-порт, який перегукується з проектом "Річний парадіз" бюро Юрія Плясовиці, розробленим раніше в рамках „Архдесанту”.
І четвертий – розважальний. Цукерко-ленд, знову ж таки інтерактивний музей солодощів, цукру та шоколаду.

Звичайно, все це наразі лише ідеї, спрямовані як на збереження історичної пам\'яті й зони відпочинку на острові, так і на залучення туристів. І реалізовані вони можуть бути не обов\'язково на Кемпі. Також створені на базі цих ідей проекти ще обговорюватимуться громадськістю. Втім, процес не закритий, тож висловлюйтесь уже зараз: цікаві пропозиції обов\'язково будуть враховані, а їх автори запрошені для захисту своїх ідей.
P.S. Детальніше про результати та ідеї брейн штормінгу – у п\'ятничному номері „Міста”.


Переглядів: 2471
Поширень: 0