Про це повідомляє газета Сегодня. Як розповів виданню заступник начальника ДАІ України Володимир Резніков, згідно з новою постановою Кабміну, з 1 січня вдвічі знижено, приміром, вартість водійських прав для тих, хто отримує їх вперше - з 443,5 гривні до 273,5 гривні.

"Якщо відкривати категорію зі здачею іспитів, то зараз це коштує 273 гривні замість 380 гривень. Крім того, раніше ДАІ та підрозділами МВС надавалося 107 платних послуг, тепер їхня кількість знизилася до 45, - розповів нам Резніков. - Тепер безкоштовною стала видача деяких видів довідок. Наприклад, про те, що людина не позбавлений права керування. Також раніше довідка про причетність автомобіля до ДТП коштувала 83 гривні, а тепер вона видається безкоштовно ".

Крім того, за реєстрацію та перереєстрацію іномарки тепер візьмуть 606 гривень, раніше - близько тисячі гривень. Разом з тим подорожчали послуги евакуаторів. З 10 до 17 грн. за кілометр.

Нагадаємо, раніше в Україні постановою уряду були введені водійські права на керування мопедами.

Так, згідно з документом, у категорії А1 відносяться мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби з двигуном робочим об\'ємом до 50 куб. см, або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

При цьому право на керування мототранспортними засобами і мотоколясками (категорії А1, А) надається з 16-річного віку. Навчатися водінню мопедів можна з 14 років, як і мотоциклів.
 


Переглядів: 11757
Поширень: 0