З 1 вересня при завезенні на територію Росії українських автомобілів, як нових, так і старих, доведеться сплачувати утилізаційний збір у повному обсязі. Пільги на дані операції отримують лише члени Митного союзу, заявив заступник начальника Головного управління федеральних митних доходів і тарифного регулювання Росії Рустам Хакімов.

"У нас федеральним законом перелік пільг встановлений і там пільги тільки для держав - членів Митного союзу передбачені. Чи суперечить це Зоні вільної торгівлі, я зараз не готовий прокоментувати", - сказав він, пише "УНІАН".

За його словами, ставки утилізаційного збору регулюватимуться окремою постановою уряду РФ, яка вийде протягом найближчих днів.

Зі свого боку у Кабміні вважають, що запровадження нового збору не узгоджується з нормами Договору про Зону вільної торгівлі СНД. Також в уряді переконані, що таке одностороннє рішення суперечить Договору Євразійської комісії, згідно з яким, саме комісія є єдиним постійно діючим регулюючим органом Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Нагадаємо, 16 серпня прем\'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що введення 30% утилізаційного збору на автомобілі приведе до значного скорочення постачань українських автомобілів до Росії і навпаки. На думку експертів, через нове стягнення, українських автомобілі у РФ подорожчають на 10-12%, що може зробити їх неконкурентоспроможними.


Переглядів: 2397
Поширень: 0