Житель Іллінецького району тривалий час мріяв про сучасний автомобіль з автоматичною коробкою передач за помірною ціною. Протягом кількох років майбутній власник автівки економив та збирав гривні для здійснення мрії.

На одному з інтернет-сайтів з продажу автомобілів, 42 річний житель Іллінецького району розшукав автомобіль «AUDI – A4» з автоматичною коробкою за гарну ціну. Не гаючи і дня чоловік вирушив до м. Умань, Черкаської області щоб придбати омріяну автівку.

Вартість автомобіля «AUDI – A4» становила 4 тисячі доларів США, що майже в 2 рази менша за ринкову, 8 тисяч доларів США. Власник автомобіля запевнив покупця, що йому терміново потрібні кошти так, як виїздить за кордон, тому й зменшив ціну. Від такої пропозиції мешканець м. Іллінці відмовитись не зміг, автівку було придбано без перевірки у Державтоінспекції та документи куплі-продажу не оформлялись.

25 липня в м. Іллінці працівниками Державтоінспекції було зупинено водія автомобіля «AUDI – A4», під час перевірки реєстраційних документів було встановлено, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу має ознаки підроби. В ході перевірки транспортного засобу по наявним автоматизованим базам даних було встановлено, що ідентифікаційний номер кузова в базі не значиться, а номер свідоцтва про реєстрацію відповідає автомобілю «Daewoo nexia». Наразі автомобіль затримано та доставлено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів для проведення подальшої перевірки.

Начальник Державтоінспекці Вінничини Павло Солоненко радить не купувати авто за ціною набагато нижчою за ринкову. Купівля «проблемного» авто за низькою ціною може обернутися витраченими часом, нервами і втраченими фінансами. Перед купівлею вживаного авто перевіряйте його в підрозділах Державтоінспекції по наявним базам даних із залученням спеціалістів. За будь-яких сумнівах проводьте експертизу номерних агрегатів та кузова автомобіля, або взагалі відмовтеся від покупки.



Переглядів: 5653
Поширень: 0