Ураховуючи численні звернення органів місцевої влади ряду областей, де відповідно до положень нового порядку проведення державного технічного огляду, що вступив в дію з січня 2009 року, не вдалося cформувати необхідну мережу суб\'єктів господарювання уповноважених на проведення перевірки технічного стану транспортних засобів під час державного технічного огляду, а також з метою недопущення ажіотажної ситуації з проведення державного технічного огляду в наступному році через подвійне навантаження на підрозділи ДАІ, постановою Уряду від 19 серпня 2009 року № 892 змінено пункт 31 постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року № 606, який викладено в такій редакції: „Установити, що до 1 липня 2010 р. у разі відсутності в межах території району суб\'єктів господарювання, уповноважених на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду, перевірка технічного стану транспортних засобів проводиться в пунктах технічного контролю Державтоінспекції, що розташовані у відповідному районі".

Тобто, для зручності автовласників, підрозділам ДАІ по обслуговуванню районів, де відсутні уповноважені на перевірку технічного стану суб\'єкти господарювання, дозволено самостійно, як і було раніше, контролювати технічний стан транспортних засобів на спеціально обладнаних для цього пунктах технічного контролю.

Відповідно до прийнятого рішення Департаментом ДАІ дана вказівка підпорядкованим підрозділам на відновлення в десятиденний термін зазначених пунктів та початок роботи.

Особливо слід звернути увагу на те, що з урахуванням прийнятих змін термін проведення державного технічного огляду транспортних засобів закінчується 15 грудня 2009 року, тобто залишається 3 місяці та 15 днів, при цьому відсоток проходження державного технічного огляду по державі складає 32%.

Зважаючи на викладене, Державтоінспекція наполегливо радить всім автовласникам, транспортні засоби яких підлягають державному технічному огляду в цьому році, знайти можливість у найкоротший термін подати свої транспортні засоби на техогляд.

Нагадуємо, що експлуатація транспортного засобу, який вчасно не пройшов у встановленому порядку державного технічного огляду дає підстави для притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 340 - 425 грн., а також вилучення талона про проходження державного технічного огляду. Експлуатація транспортного засобу без талона про проходження державного технічного огляду забороняється.


Переглядів: 3431
Поширень: 0