Спецпідрозділ "Кобра", зі скандалом розформований колишнім главою МВС Юрієм Луценком взимку 2008 року, знову повернувся на українські автошляхи.

Оновлений загін має представницький вигляд - білі сорочки, значки з літерами С та З, напис МВС, замість ДПС на капоті патрульного авто. І максимальні повноваження на дорогах - від перевірки водійських прав до обшуку на наявність зброї та наркотичних речовин.

Старенькі автомобілі, машини бюджетного класу, спецзагін цікавитимуть мало. Інспектори зупинятимуть та перевірятимуть транспорт представницького класу, із багатими номерами. І окремим рапортом буде передаватись інформація в міністерство для прийняття мір стосовно порушників.

Зараз на дорогах чергують вже 132 бійці спецзагону. Ще 30 мають добрати до грудня, але конкурс на місця дуже великий, адже заробітна плата у них на третину вища, ніж в колег з ДПС.

Спецпідрозділ підпорядковуватиметься лише міністрові внутрішніх справ та керівникові Департаменту ДАІ. За порушення "кобрівці" штрафуватиме навіть колег у погонах – на загальних підставах. Причому в листопаді за колегами із блимавками стежитимуть особливо пильно, бо міністр оголосив місячник культури водіння серед правоохоронців.

Кількість ДПТ за участі людей у погонах 2010-го суттєво зросла.

Нагадаємо, загін "Кобра" був розформований колишнім главою МВС Юрієм Луценком взимку 2008 року після непристойного жесту, який кортежу спікера Верховної ради Арсенія Яценюка нібито показав заступник командира цього спецпідрозділу ДАІ Олексій Кожа.


Переглядів: 4419
Поширень: 0