Міністерство внутрішніх справ за результатами тендеру закупило 27 мобільних діагностичних станцій перевірки технічного стану на базі Peugeot Boxer 330 2.2 HDi. Вартість одного автомобіля склала 320 тис. грн. У базовій комплектації такий автомобіль коштує близько 220 тис. грн.

Відповідно до тендерної документації, закуплені автомобілі повинні мати таке обладнання:

  • вимірювач ефективності гальмівних систем автомобілів типу «ЕФЕКТ» або еквівалент;
  • вимірювач параметрів світла фар автотранспортних засобів типу «ІПФ-01» або еквівалент;
  • вимірювач димності відпрацьованих газів двигунів транспортних засобів, що працюють на дизельному паливі типу «МЕТА-01МП» або еквівалент;
  • газоаналізатор концентрації оксиду вуглецю, двоокису вуглецю, вуглеводнів, кисню для одночасного визначення вмісту зазначених газів у відпрацьованих газах двигунів транспортних засобів, що працюють на бензині або газовому паливі типу «Автотест» або еквівалент;
  • прилад для визначення світлопропускання скла транспортних засобів типу «Люкс ІС-2» або еквівалент;
  • вимірювач сумарного люфту рульового управління транспортних засобів типу «ІСЛ-М» або еквівалент.

В ухваленому законі, який скасував обов\'язковий техогляд легкових автомобілів, також міститься величезний перелік підстав для інспектора ДАІ зупиняти приватний і не тільки приватний автотранспорт.

Відтепер співробітники ДАІ можуть штрафувати автолюбителів за несправний транспорт.

Після прийняття закону начальник відділу автомобільно-технічної служби Управління ДАІ Міністерства внутрішніх справ Василь Рублюк анонсував купівлю мобільних станцій.

«Тепер Державтоінспекція України посилить контроль „на лінії“: співробітники відповідного підрозділу нашого відомства за допомогою спеціального обладнання будуть оцінювати технічний стан транспорту. Найближчим часом ми збираємося закупити все необхідне для такої роботи», — сказав він.


Переглядів: 3545
Поширень: 0