Причин жіночого безпліддя близько 22. Найчастіше це ендокринний (40%) трубно-перитонеальний фактори (30%) різні гінекологічні захворювання та фіброміоми матки (15-25%) імунологічний фактор (до 3%) невизначені причини (2-3%). У чоловіків нараховують 18 причин безпліддя переважно з яких це порушення якості морфології і рухливості сперматозоїдів.

Прес-конференція

- Майже кожна п’ята українська пара безплідна, - говорить доктор медичних наук, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі клінік "Мать и дитя" Наталія Данкович. - Відсоток жіночого і чоловічого безпліддя досягає 30%, ще 30% пар мають порушення репродуктивної функції в обох партнерів. Ми рекомендуємо парам звертатись до лікарів, якщо протягом року активного статевого життя без застосування контрацепції вагітність не наступила. Якщо ж у подружжі жінка старше 30 років, варто звернутись до репродуктолога уже через пів року невдалих спроб завагітніти.

Світлана Дуднік – акушер-гінеколог вищої категорії Вінницького обласного центру планування сімї.Про ситуацію на Вінниччині розповіла Світлана Дуднік – акушер-гінеколог вищої категорії Вінницького обласного центру планування сімї. Вона підкреслила, що окрім приватних клінік, допомогти отримати вагітність може безкоштовна державна програма. Проте комісія МОЗ, що приймає рішення щодо безкоштовного лікування, відбирає лише найбільш «перспективних» жінок – тих, у кого високі шанси на отримання вагітності методами допоміжних репродуктивних технологій. До того ж, безкоштовне лікування не доступне парам з чоловічим фактором безпліддя і жінкам старше 40 років.

- Вінницький центр планування сім’ї уже 14 років опікується репродуктивним здоров’ям жителів області та дає шанс кожній подружній парі отримати курс безкоштовного лікування. Проте, за державний кошт безплідна сім’я має право лише на одну спробу ЕКЗ: одна програма – один шанс, - підкреслила Світлана Дуднік.

Київські есперти запевняють, що практично усі види безпліддя можливо здолати і народити довгоочікуваних дітей.

- Лабораторні дослідження, гормональний скринінг, ультразвукова діагностика, обстеження чоловіка, гістероскопія чи лапороскопія, увесь цей комплекс діагностики дозволяє з’ясувати причину безпліддя і як слід підготувати до застосування допоміжних репродуктивних технологій, - говорить акушер-гінеколог, репродуктолог клініки "Мать и дитя".

Прес-конференція

У клініці не говорять про прості методи лікування, а застосовують ефективні і новітні. Для подолання безпліддя спеціалісти зазначеної мережі використовують такі допоміжні репродуктивні технології:

  • внутрішньоматкову інсемінацію;
  • інтрацитоплазматичну ін’єкцію сперматозоїда (ІКСІ)
  • екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ);
  • голкову біопсію кількох ділянок яєчок (ТESA), аспірацію тканини яєчка для наступного пошуку сперматозоїдів (ТESЕ);
  • кріо-цикли;
  • донацію ооцитів та сперматозоїдів;
  • сурогатне материнство;
  • преімплантаційну діагностику.

За час роботи клінік за допомогою екстракорпорального запліднення народилось 780 дітей.

Безкоштовну базову діагностику можна пройти в клініках на правому березі Дніпра: Київ, вул. Макіївська, 8, тел./факс: +38 (044) 391 23 53, +38 (044) 464 16 72 і на лівому березі: Київ, вул., Російська, 54/15, тел.: +38 (044) 566 52 22, +38 (044) 576 65 18

Записатись на консультацію і огляд до лікаря можна на сайті мережі клінік "Мать и дитя" www.mdclinics.com.ua чи поставити запитання окремому спеціалісту на сайті або за адресою
[email protected]

Довідка:

Міжнародна група компаній "Мать и дитя" об’єднує 10 клінік у Росії та 2 в Україні, серед яких є амбулаторно-поліклінічні центри та багатопрофільні стаціонари. Медичні установи спеціалізуються на допоміжних репродуктивних технологіях, акушерстві, гінекології, педіатрії та стоматології.


Переглядів: 8153
Поширень: 0