Прогресивні нововведення - відмітна риса сучасного життя. Нові гаджети, нові ідеї, новинки техніки, інноваційні технології - наші постійні супутники. Одним з останніх нововведень у будівельній галузі стала технологія швидкомонтованих будинків. Давно і добре відома на Заході, техніка швидкого монтажу за канадською технологією все впевненіше впроваджується на будівельному ринку країн СНД і, зокрема, на Україні.

Так званий швидкозбудований канадський будинок - це каркасно-щитова конструкція, зібрана з сип панелей або готових домокомплектів. Найважливішими перевагами такої конструкції є висока теплоізоляція та низька вартість. Як правило, вартість швидкозбудованого будинку на порядок нижче, ніж будь-яке інше будівництво.

Технологія швидкомонтованих будинків являє собою добре відому з початку минулого століття каркасну технологію житлового будівництва. Будівля, як конструктор, збирається з окремих «запчастин»-модулів, які кріпляться на дерев\'яну основу-каркас. Відправною точкою початку монтажу є кріпильний брус, який фіксується по периметру фундаменту або на міжповерховому перекритті, якщо, наприклад, треба добудувати 2-й чи третій поверхи будівлі. Потім на кріпильному брусі встановлюються вертикальні стійки каркаса, на яких монтуються сендвіч-панелі. Нижня горизонтальна площина конструкції також зашивається сіп-панелями - це підлога. Верхня горизонтальна площина, закрита панелями, є стелею, а в разі багатоповерхового будинку - міжповерховим перекриттям. Поверх стелі збирається кроквяна конструкція даху, яка криється будь-яким покрівельним матеріалом: ондуліном, металом, черепицею і т.д.

Вартість швидкозбудованого будинку в кілька разів менше, ніж будівництво традиційним способом. Вигоди та економія тут вочевидь: швидкозбудований канадський будинок будується швидко - економія на термінах та оплаті будівельникам.

Завдяки малій вазі й компактності будматеріалів - сіп панелей, стійок каркаса, домокомплектів - не потрібен дорогий спецтранспорт для їх перевезення.

Не сплачується дорога підйомна техніка, спеціальний будівельний інструмент.

Легка за вагою будівля не вимагає масивний фундамент, що дає економію на матеріалах та обсягах робіт.

Сіп панелі - головний будматеріал швидкозбудованого будинку - збираються з недорогих матеріалів: щитів ОСП та спіненого пінополістиролу. Недороге виробництво сендвіч-панелей забезпечує їх низьку вартість як матеріалу для будівництва

Технологія швидкомонтованих будинків дозволяє виконувати роботи фахівцям широкого профілю середньої кваліфікації. Висококваліфіковані кадри (наприклад, зварювальники, бетонщики) не оплачуються.

Швидкомонтований канадський будинок є своєрідним термосом. Завдяки високому ступеню теплоізоляції витрати на обігрів такого будинку мінімальні. Також не потрібно додаткове прогрівання взимку, якщо господарі відсутні, тому що стіни цього будинку не набирають вологу, круглий рік залишаються сухими.

Таким чином, сьогодні в Україні технологія швидкомонтованих будинків не просто данина будівельній моді. Це - широко затребуване виробництво недорогого і комфортного, теплого і затишного житла, в якому використовуються самі передові новинки будівельної індустрії й технологій.

Адреса офісу: 21021, Україна, м. Вінниця, вул. Бевза, 34/6

тел. +380 432 65-63-30 моб. +38 067-709-73-75, +38 097-44-35-466


Переглядів: 14242
Поширень: 0