Цереброваскулярні захворювання та їх загрозлива форма – інсульти - є поширеними неврологічним захворюванням та є найбільш розповсюдженими. Частота інсультів вище за частоту інфарктів міокарду. У світі щороку реєструється приблизно 15 млн. інсультів. Інсульт є причиною смерті №2 на нашій планеті. З 9 млн. пацієнтів. що виживають після інсульту, приблизно 5 млн. чоловік назавжди залишаються залежними від сторонньої допомоги. Не більше 15-20% пацієнтів. що вижили, повертаються до того рівня повсякденної активності, який був у них до захворювання. Після інсульту у пацієнтів спостерігається порушення мови, здатності до пересування, виникають депресивні розлади та порушення пам’яті.

Кожні 5 хвилин у одного з жителів України виникає інсульт, та кожні 12 хвилин один помирає від інсульту. По рівню смертності наша країна посідає одне з перших місць в Європі. Якщо ситуація не зміниться, кожний п’ятий мешканець помре від інсульту, та кожний п’ятий закінчить своє життя інвалідом.

В кожному місті України проживають люди, які мають високий ризик виникнення судинних подій - інсульту або інфаркту, та потребують специфічної профілактики. Їм необхідна консультативна допомога. Більшість з цих пацієнтів знають про наявність у них певних чинників ризику, та потребують інформації про збереження свого здоров’я.

Відомо, що ефективна комплексна профілактика дає можливість скоротити кількість мозкових катастроф на 50%. Отримати такий результат можливо за допомогою дотримання здорового способу життя. Поради та необхідне обстеження щодо корекції чинників ризику інсульту можна отримати в кабінеті профілактики інсульту, який розпочав роботу в Центрі Профілактичної медицини «ВінАльфа - Мед».

В кабінет можуть звертатись пацієнти з високим ризиком судинних подій - з порушенням серцевого ритму, з артеріальною гіпертензією, патологією пре- церебральних судин, підвищенням рівня холестерину, цукровим діабетом, перенесеним інсультом або інфарктом міокарду - для з’ясування обсягу профілактичних заходів. Пацієнти можуть отримати кваліфіковану консультативну допомогу кардіолога та невролога щодо профілактики небажаних повторних судинних подій.

В кабінеті профілактики інсульту Вам допоможуть визначити індивідуальні чинники ризику серцево-судинних захворювань. Тут Ви зможете пройти відповідне обстеження на сучасній апаратурі та отримати особисті рекомендації щодо здорового способу життя та запобігання інсульту. Пам’ятайте – хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Згадаємо слова нашого співвітчизника, всесвітньо відомого лікаря-хірурга М.І.Пирогова: «Майбутнє належить медицині профілактичній».

Спільні зусилля медиків та обізнаних пацієнтів можуть зменшити тягар важких наслідків інсульту для пацієнтів, їх сімей та всього суспільства.

Адреса Центру Профілактичної медицини «ВінАльфа - Мед» :

м. Вінниця, вул. Маліновського 26, 2-й поверх.

Тел.: 8 (0432) 57-20-90, 57-30-90, 8-067-443-03-83, 8-063-47-666-11



Переглядів: 4917
Поширень: 0