За даними ВООЗ, сьогодні половина мешканців Землі проживає у містах, а до 2050 року урбанізація торкнеться 7 із 10 людей. Це означає, що у містах народжуватиметься та зростатиме дедалі більше дітей, які проводитимуть тут своє дитинство та молодість. Чи готові наші міста до цього? Чи наявна у сучасних містах відповідна інфраструктура для комфортного перебування батьків з малюками? А як щодо молоді? Чи враховано її потреби у самореалізації та активному проведенні часу?

На жаль, щодо більшості міст в Україні відповідь на ці запитання буде негативною.

ЯК ЦЕ ЗМІНИТИ?

«Молодь Демократичного Альянсу» та «Демократичний Альянс Жінок» оголошують про старт спільного проекту Навчально-практичний курс “ICity: місто, дружнє до тебе”.

Пропонуємо Вам долучитися до навчально-практичного курсу “ІCity: місто дружнє до тебе”. Проект має на меті створення мережі експертів/ок з міської інфраструктури та планування міст, які активно працюватимуть над перетворенням власних міст на дружні до молоді та до сімей з дітьми.

В РАМКАХ ПРОЕКТУ:

  • Два дводенні семінари:

14-15 вересня 2013 р. у м. Львові;

12-13 жовтня 2013 р. у м. Вінниця.

  • Кращі українські та зарубіжні тренери/ки з тематики міської інфраструктури та адвокасі;
  • Тематичні дискусії із представниками/цями органів влади, експертами/ками, громадськими діячами/ками з досвідом у даній сфері;
  • Наочне вивчення інфраструктури обраних для проекту міст;
  • Домашнє завдання для закріплення отриманих навиків;
  •  Інтеграційно-розважальні заходи (вечори-зустрічі, перегляд фільмів).

Участь у проекті є безкоштовною. Організатори забезпечують проживання та харчування учасників/учасниць, а також частково відшкодують вартість подорожі до та з місць проведення семінарів..

Для участі в проекті необхідно заповнити анкету, яку можна знайти тут .

Останній термін прийому анкет – 23.00 20 серпня 2013 р.

Відібрані учасники/ці отримають домашнє завдання, виконання якого є обов’язковою умовою участі в проекті. При відборі учасників/ць організатори звертатимуть увагу на спроможність претендентів/ок організувати кампанію із перетворення власного міста на дружнє до молоді та до сімей.

У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтеся до координатора проекту:



Переглядів: 4223
Поширень: 0