Результати клінічних досліджень ефективності вправ для зору разом з мобільним додатком «Добре бачу» перевершили очікування! Після виконання вправ гострота зору випробовуваних підвищувалася в середньому на 10%. 

У дослідженні брали участь 55 дітей віком від 6 до 17 років: 6 здорових дітей з гостротою зору в межах вікових норм, 18 дітей з далекозорістю і 31 дитина з короткозорістю. Проведені тести показали, що після виконання гімнастики у дітей у всіх групах гострота зору підвищилася в середньому на 10%. Всі діти продемонстрували відсутність зорового стомлення. Завдяки тому, що вправи подані у додатку в ігровій формі з музичним супроводом, діти виконували їх з цікавістю, більш охоче.

Тетяна Пецько, менеджер програм соціальної відповідальності коментує: «Після запуску програми ми проаналізували відгуки. Найчастіше користувачі цікавилися, чи допомагає «Добре бачу» поліпшити зір. За час клінічних досліджень лікарям Інституту ім. В.П. Філатова вдалося не тільки перевірити ефективність програми для збереження зору, але й зібрати дані про позитивну динаміку при його використанні».

«Розроблений додаток для мобільних пристроїв являє собою комплекс вправ гімнастики для очей. Анімовані персонажі і музичний супровід викликають у дітей інтерес, вони займаються охочіше. Безпосередньо після гімнастики ми виявили достовірне підвищення гостроти зору для далі в середньому на 10% у дітей з різними видами рефракції», – коментує результати досліджень Віра Сердюченко, доктор медичних наук, завідуюча лабораторією розладів бінокулярного зору Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова.

Додаток «Добре бачу» було випущено восени 2013 року. Програма стала результатом співпраці провідних офтальмологів Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова та експертів національного мобільного оператора «Київстар» в рамках соціальної програми «Мобільне здоров\'я».

«Добре бачу» – це перший розроблений в Україні мобільний додаток для профілактики захворювань органів зору. Його функціонал дозволяє перевірити зір на наявність симптомів найбільш поширених захворювань, щоб своєчасно звернутися до лікаря. Добірка вправ допомагає дорослим і дітям знімати напругу з очей і запобігати їх перевтомі. При цьому дитячі вправи представлені в ігровому форматі, що робить їх не тільки корисними, але й цікавими.

Мобільний додаток «Добре бачу» працює на операційних системах Android і iOS. Завантажити його можна безкоштовно також і в AppClub.

З моменту запуску користувачами програми стали вже понад 46 000 чоловік.

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв\'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 25 млн абонентів мобільного зв\'язку і близько 800 тис. - широкосмугового інтернету.

Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), володіє телекомунікаційними активами в країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Мобільна мережа «Київстар» – одна з кращих в Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж.

Волокнисто-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину більше 46 тис. кілометрів і ємність зовнішніх каналів більше 620 Гбіт/с. «Київстар» надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.

«Київстар» більше 16 років працює в Україні і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.

Довідка про Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова Національної академії медичних наук України

Інститут ім. В. П. Філатова був заснований академіком, видатним вченим-офтальмологом Володимиром Петровичем Філатовим в 1936 році. За 76 років діяльності Інституту його співробітниками було зроблено величезний внесок у розвиток вітчизняної та світової офтальмологічної науки. Сьогодні Інститут є національним центром наукових досліджень в найбільш актуальних напрямках офтальмології. Вчені Інституту представляють українську науку на всесвітніх міжнародних конгресах, з\'їздах, конференціях і симпозіумах. Постійний науковий розвиток і досягнення співробітників, визнані як вітчизняними, так і зарубіжними фахівцями, роблять Інститут ім. В.П. Філатова лідером не тільки в українській, а й у світовій офтальмології.

Клініка Інституту Філатова – офтальмологічний центр, в якому проводяться всі види діагностики та лікування очних захворювань з використанням інноваційних технологій. 8 спеціалізованих науково-експериментальних лабораторій Інституту дають можливість всебічного обстеження пацієнтів з різними очними патологіями, дозволяють вирішувати найскладніші завдання і давати рекомендації з найбільш ефективного лікування.

За додатковою інформацією звертайтеся http://institut-filatova.com.ua/.



Переглядів: 4322
Поширень: 0