У Вiнницi у боротьбу за депутатські мандати включилися не лише громадські активісти, а й навіть… добре відомі місцевим банкам кредитні шахраї.

У ці останні дні передвиборчої агітації рядовий вінничанин отримує ударну дозу обіцянок від кандидатів. І часом важко зрозуміти, що за людина стоїть за красномовними рядками, надрукованими на глянцевому папері агіток. Авжеж, кандидати ніколи не розкажуть того, що воліли б забути самі. Наприклад, по виборчому округу № 11 балотується два  боржника одного з найбільших  банків України. Чомусь вони  зареєструвались у ЦВК в останній момент.

Так, 46-річна Валентина Погребняк, яка балотується як самовисуванець, заборгувала Банку понад 30 тис.доларів. У 2007 році жінка взяла кредит у 20 тис. доларів під заставу  автомобіля “Фольксваген Пассат”. Під час оформлення кредиту Валентина Іванівна надала фіктивну довідку про доходи. Одразу після отримання кредитних коштів вона без відома  банку продала заставний автомобіль. Як з’ясувала Служба Безпеки банку, Погребняк В. була учасником шахрайської групи, яку очолював її чоловік. Він же і оформив на близьких людей ще 7 подібних кредитів під заставу авто з подальшою їх реалізацією. Виявляється, свого часу цього чоловіка вже було притягнуто до відповідальності за відповідною статтею Кримінального Кодексу. Сама ж Валентина Погребняк відкрито заявляє, що не збирається віддавати заборговані банку кошти, бо “платити повинен чоловік, а не вона”. Але жінка розуміє - щоби вона не говорила, а відповідати перед судом буде саме вона. Може тому і йде у депутати за недоторканістю?

Другий герой - 37-річний Максим Петько, який  балотується від Радикальної партії Олега Ляшка і заборгував банку близько 130 тис. грн. У своїй передвиборчій програмі Максим Григорович пише: “В аграрній галузі не вистачає кредитування сільськогосподарських підприємств...”.  Петько М. добре розуміє, про що каже, адже  у 2012 році під своє юридичне підприємство (мережа нічних продуктових магазинів) Петько взяв кредит 58 тис.грн. Одразу після того почав процедуру самоліквідації підприємства як боржника. Як результат - підприємства немає, а борги залишились.

На данний час Петько винен банку майже 130 тис.грн. На жаль, Максим Григорович не йде на контакт з банком, який пропонував йому для вирішення ситуації заплатити половину боргу - лише суму кредиту без урахування відсотків за користування коштами. Але Петько не скористався пропозицією.

На данний момент Максим Петько вже є діючим депутатом Вінницької районної ради, де очолює Бюджетну комісію.

Для чого цим двом боржникам - Валентині Погребняк та Максиму Петько - так потрібен депутатський мандат? Ймовірно, аби отримати недоторканність та не відповідати за свої борги?



Переглядів: 5576
Поширень: 0