Абоненти мобільного зв\'язку «Київстар» тепер можуть користуватися Wikipedia з нульовим балансом на рахунку, тобто плата за трафік стягуватися не буде. Така домовленість була досягнута між Wikimedia Foundation і VimpelCom Ltd., однією з найбільших телеком-груп світу, до якої входить український національний оператор.

Таке партнерство має на меті понизити цінові бар’єри до знань і є частиною ініціативи Wikimedia Foundation під назвою Wikipedia Zero. Завдяки цьому проекту люди отримають вільний доступ до Wikipedia навіть, якщо не можуть собі дозволити плату за дата-трафік.

Абоненти «Київстар» стали першими, хто отримав в Україні безкоштовний доступ до мобільної версії Wikipedia всіма мовами.

«Ми вважаємо, що доступ до знань є базовим прав людини. Завдяки Інтернету можливість скористатися цим правом є у кожного. Тим не менш, досі чотири мільярди людей по всьому світу все ще не користуються інтернетом, в тому числі, більше половини населення України. Ми дуже раді співпраці з «Київстар» для забезпечення можливості вільної участі українців у створенні та спільному використанні освітніх ресурсів Wikipedia», – коментує Каролін Шредер, глава департаменту з глобальних партнерств з Wikimedia Foundation.

«Забезпечення доступу до знань – один з наших ключових пріоритетів як національного українського оператора зв\'язку. «Київстар» надає послуги понад 25,5 мільйонам українців. Більше 11 мільйонів абонентів «Київстар» регулярно користуються інтернетом на своїх мобільних телефонах. В Україні, де показник проникнення мобільного зв\'язку близький до 130%, мобільні телефони для багатьох часто є єдиним засобом для доступу до глобальної мережі. Завдяки новій безкоштовній послузі ми хочемо стимулювати використання мобільного інтернету українцями для доступу до освітніх ресурсів Wikipedia», – сказав Петро Чернишов, генеральний директор компанії «Київстар».

Wikipedia – найбільша база безкоштовних знань, яка будь-коли існувала. Сьогодні онлайн-енциклопедія містить більше 32 мільйонів статей, доступних 287 мовами. Разом сайти Wikipedia та інших проектів Wikimedia займають 5-е місце за відвідуваністю у світі. Їхня щомісячна аудиторія перевищує 400 мільйонів користувачів. Розвитком проектів Wikipedia і Wikimedia займається некомерційна організація Wikimedia Foundation за підтримки глобального співтовариства авторів-добровольців.

Партнерство з Wikimedia Foundation – це частина послідовної стратегії VimpelCom, спрямованої на надання клієнтам найкращого мобільного досвіду.



Переглядів: 4214
Поширень: 0