Алкоголізм – прокляття для будь-якого суспільства, прокляття для будь-якої сім'ї, особиста трагедія для будь-якої людини. Не дивно, що з пияцтвом намагаються боротися. Клініка «Грост» має великий досвіт в лікуванні алкогольної залежності.

Ознаки алкоголізму

Встановити, чи є людина алкоголіком чи ні, не так вже й легко, особливо на першій стадії. Вживання спиртного органічно вплетено в традиції. Жодне свято чи важлива подія не обходиться без алкоголю. Між тим, коли людина не відчуває блювотної реакції, випивши багато алкоголю; п'є, не звертаючи увагу на кількість випитого; страждає розладами пам'яті; має ознаки абстинентного синдрому(похмільний синдром) — можна з упевненістю сказати, що перед нами справжній алкоголік.

Розрізняють такі діагнози:

  • Гостре сп'яніння;
  • Вживання з шкідливими наслідками;
  • Синдром залежності;
  • Стан відміни.

Розглянемо кожен діагноз детальніше:

  1. Гостре сп'яніння не обов'язково свідчить про те, що людина є алкоголіком. Точний діагноз можна дати лише в тому випадку, якщо інтоксикація супроводжується іншими характерними розладами.
  2. Вживання з шкідливими наслідками передбачає, що людина споживає алкоголь так, що завдає шкоди фізичному і психічному здоров'ю. Можуть проявлятися негативні соціальні наслідки.
  3. Синдром залежності характерний тим, що людина відчуває фізіологічну і психологічну потребу в алкоголі. Він п'є не епізодично і навіть не так, що шкодить здоров'ю — він п'є регулярно. Спиртне стає найголовнішим в житті, навколо пляшки будується вся система цінностей індивіда. Тут вже можна говорити і про систематичне пияцтві, і про нездатність обмежити кількість випитого, й про підвищення толерантності, і про психо-фізіологічних змінах індивіда. Як правило, цей діагноз практично завжди вказує на наявність серйозної алкогольної залежності.
  4. Синдром відміни свідчить про те, що алкоголік намагається кинути пити. Спочатку він п'є, п'є багато, а потім на якийсь час кидає, що приводить до появи цілого ряду симптомів, таких як депресія, невроз, тривога, розлад сну і т. п. Синдром відміни прямо пов'язаний із симптомом залежності, тому діагноз "алкоголізм" ставиться практично у 100% випадків.

Лікування алкоголізму – процес індивідуальний. Чим краще підібрана програма лікування для кожного конкретного пацієнта, тим вище шанс на одужання. Комплексний підхід – найкраще рішення.

Алкогольна залежність має одну особливість. Пити як «звичайна» людина(іноді, по святах) алкоголік ніколи не зможе. Навіть келих пива може стати причиною зриву.

Алкоголізм робить украй негативний вплив на всі сторони життя суспільства, з ним потрібно боротися будь-якими методами. Чим раніше почнеться лікування, тим краще результат.

Клініка «Грост» допоможе вирішити проблему алкоголізму.

(048) 702-02-16, 702-02-17
(0482) 63-36-02
Україна, Одеса
ул. Жовтневої революції, 31

e-mail: [email protected]
www.stopnarkotik.com
 



Переглядів: 8657
Поширень: 0