«Фінансовий менеджмент для керівників НУО: як досягнути сталого фінансового розвитку в умовах відсутності посади бухгалтера»

Автор Школи: Юлія Кірсанова

Технічна та організаційна підтримка: БО БФ «Подільська громада», м. Вінниця

Школа буде проходити в м. Вінниця з 28 по 30 вересня 2015 року.

Запрошуємо зареєстровані благодійні та громадські організації (неприбуткові організації з кодом 0005 та 0006) взяти участь у Школі «Фінансовий менеджмент для керівників НУО: як досягнути сталого фінансового розвитку в умовах відсутності посади бухгалтера»

Сьогодні НУО знаходяться в ситуації, коли з одного боку, Податковий Кодекс та щойно прийнятий Закон 2049 вимагають обов’язкового ведення обліку та подання контролюючим органам фінансової звітності, а з другого - обмеження фінансування різноманітними донорами на адміністративні потреби.

Більш 2/3 новостворених організацій не мають можливості фінансувати послуги бухгалтера, але як каже відома прислів’я «Не знання Закону не звільняє від відповідальності». Але відповідальність - це тільки одна «сторона медалі». Інша – неякісне «ведення» документообігу унеможливлює отримання гранту та фінансування від міжнародних донорів, а також - проведення вдалої фандрейзингової кампанію, використовуючи можливості податкових пільг для благодійників в Україні.

То все таки, як повинні чинити громадські організації України: обов’язково залучати бухгалтера чи створити систему управління знаннями в організації в галузі фінансового менеджменту, яка має діяти незалежно від фінансових можливостей та наявності/відсутності бухгалтера?

Школа «Фінансовий менеджмент для керівників НУО: як досягнути сталого фінансового розвитку в умовах відсутності посади бухгалтера» саме для тих організацій, які обирають систему сталого фінансового розвитку за будь-яких обставин.

Отож, метою Школи є посилення управлінського потенціалу в галузі фінансового менеджменту НУО України.

Завдання Школи:

  • моніторинг потреб та стану документообігу НУО, які не мають в штаті бухгалтера за різних обставин;
  • підвищення інформованості керівників НУО щодо відповідальності в сфері управління фінансами, у тому числі персональна відповідальність перших осіб за організацію та ведення бухгалтерського обліку;
  • підвищення інформованості керівників НУО щодо податкових правил регулювання діяльності неприбуткових організацій у тому числі з метою проведення більш ефективних фандрейзингових кампаній та співпраці з донорами;
  • підвищення спроможності керівників НУО складати якісні бюджети;
  • бухгалтерський облік НУО для «небухгалтерів» : мінімальний набір знань та інструментів для ведення обліку.

Цільова аудиторія: тренінг буде корисний керівним та проектним менеджерам НУО, які здійснюють управління організаціями та відповідають за бухгалтерський облік в НУО. Кількість учасників становитиме 13-15 осіб.

Під час тренінгу використовуватимуться різні методи роботи, а саме – презентації, робота в малих групах та індивідуальна робота, активні дискусії, які дають можливість учасникам отримати/вдосконалити необхідні знання та навички.

Автор та тренер Юлія Кірсанова (м. Київ). Тренер, бухгалтер, аудитор, фінансист, автор дистанційних курсів фінансового менеджменту в неприбуткових організаціях. Досвід роботи у сфері організаційного розвитку громадського сектору – 15 років. Освіта - вища. Експерт різноманітних проектів USAID, UNDP, Фонд ім. Стефана Баторія, DESPRO, Фонд ім. Фредерика Еберта.

Експерти та Ко-тренери

Тетяна Іваніна (м. Полтава). Загальний досвід у громадському сектору – 15 років. Тренер, експерт у сфері бюджетування. Т’ютор та фасілітатор дистанційного курсу навчання на платформі «Інновації в сфері місцевого самоврядування» . Голова правління благодійного фонду «Ініціатива».

Тетяна Борісенко (м. Київ). Загальний досвід роботи у сфері права - близько 12 років. Освіта – вища: магістр права. Практикуючий адвокат. З 2009 по 2015 роки - позаштатний консультант Благодійної організації "Фонд братів Кличків".

Для можливості проведення «фінансової школи» БФ «Подільська громада» сформує колективну заявку для отримання фінансування від ІСАР «Єднання»: «Грант для групи організацій».

Тому бажаючим навчатись обов’язково необхідно заповнити он-лайн форму та Додаток А “Інструмент самооцінки та планування розвитку організаційного потенціалу(В ПРИКРІПЛЕНОМУ ФАЙЛІ НИЖЧЕ).

Заявку (он-лайн форму) та додаток А необхідно заповнити до 29.08.15

Результати відбору учасникам будуть повідомлені: 13.09.2015

Проживання, харчування та проїзд* – компенсується.

Якщо виникають запитання з приводу заповнення заявки чи Вам необхідна консультація, телефонуйте: 098 50 80 513, 063 504 89 08, Станіслав!



Переглядів: 4029
Поширень: 0