ПриватБанк успішно завершив переговори із західними інвесторами про продовження до 2021 року операції із залучення субординованого боргу на суму 220 млн дол. США. Це дозволить ПриватБанку зміцнити капітал на 5,06 млрд грн і ліквідність банку на 10 млрд грн.

Як повідомили в ПриватБанку, схвалення інвесторами пропозиції банку дозволить йому вже найближчим часом направити залучені кошти на збільшення регулятивного капіталу, який з урахуванням інвестицій акціонерів банку становитиме 220 млн дол. США (близько 5 млрд грн). Окрім того, позитивні результати переговорів з кредиторами дозволять продовжити до 2018 року погашення євробондів банку на суму 200 млн дол. США. Таким чином, з боку міжнародних інвесторів ПриватБанк отримав підтримку на суму 10 млрд грн.

«Банк отримав широку міжнародну підтримку інвесторів – нас підтримали майже 99% власників зобов’язань банку, при цьому довіру банку надало багато приватних інвесторів з невеликими сумами з Європи, Азії, Південної та Північної Америки, – заявив Голова Правління ПриватБанку Олександр Дубілет. – Банк провів велику кількість зустрічей і дзвінків з кредиторами та високо цінує довіру, яку йому надали міжнародні інвестори».

Як ідеться в офіційному повідомленні організатора угоди німецького Commerzbank, успішне продовження публічного боргу буде сприяти подальшому зміцненню капіталізації ПриватБанку. Цей результат буде гарантувати клієнтам банку високий рівень надійності ПриватБанку, що дуже важливо з урахуванням особливої ролі, яку відіграє ПриватБанк в банківській системі України.

На думку експертів, угода з продовження субординованого боргу стала унікальною для українського ринку. Успішне завершення угоди дозволить зміцнити лідируючі позиції ПриватБанку на українському банківському ринку і в складних економічних умовах демонструвати стабільну роботу.

«В Україні в нас є можливість співпрацювати з лідером інновацій не тільки на українському, а й на європейському ринку – ПриватБанком. І ми дуже раді, що наш банк-партнер продовжує розвиватися, використовуючи найсучасніші технології та залучаючи інвестиції на міжнародних ринках», – зазначила Віра Платонова, генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані.



Переглядів: 9076
Поширень: 0