4 лютого у світі відзначають день боротьби з раком. Хвороба і до сьогодні залишається досить загадковою, хоча на початковій стадії цілком виліковна. А у запущених стадіях підібрати ефективне лікування дуже непросто. Отже своєчасне виявлення хвороби є чи не єдиним порятунком. До того ж сьогодні державні онкологічні програми  не завжди забезпечують пацієнтів курсами хіміотерапій, а люди не завжди є настільки свідомими, щоб вчасно пройти профогляд.

ПАТ «Страхова компанія «МІСТО», оцінюючи потребу проведення діагностики онкохвороб серед  застрахованих колективів, вирішила додати в програми медичного страхування для колективів ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат», ТОВ «Аграна Джус Україна» та ТОВ «Аграна Фрут Україна» опцію проходження  мамографії серед жінок старше 45 років, які перебувають у високій групі ризику.

Обстеження будуть проводитися на базі Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру за сприяння головного лікаря закладу Володимира Шамрая.

Для довідки:

Мамографія – це дослідження молочної залози, проведене з використанням рентгенівського випромінювання. Лікарі рекомендують робити дослідження не тільки тим пацієнткам, які підозрюють недобре, але і абсолютно здоровим жінкам з метою профілактики пухлин грудей (як доброякісних, так і злоякісних). Жінкам старше 45 років бажано робити мамографію раз на рік


Переглядів: 3156
Поширень: 0