Безвізовий режим перетину кордону з ЄС значно розширив горизонти мандрівок для вінничан. Подорожувати із задоволенням і безпечно допоможуть поради від ПриватБанку.

1. У подорож - з карткою

Банальна, але очевидна порада - замість готівки візьміть з собою в подорож банківську картку. Так ваші гроші будуть убезпечені від злодіїв. Будь-яка картка ПриватБанку дає змогу оплачувати покупки, знімати готівку через банкомати по всьому світі.

При безготівкових розрахунках краще носити з собою паспорт або інший документ з фото, що посвідчує особу, адже в багатьох  країнах продавець має право перевірити, чи дійсно це ваша картка.

2. Якою валютою платити?

Якщо вас запитають, у якій валюті бажаєте оплатити покупку чи замовлення, обирайте валюту країни, у якій перебуваєте. При розрахунку картою з неї буде списано еквівалентну суму в гривні за курсом ПриватБанку - так ви уникнете подвійної конвертації та додаткових комісій.

3. Якщо грошей не вистачило

Заздалегідь домовтеся з близькими про можливість поповнення ними вашої картки у випадку, якщо вам забракне грошей. Картку можна поповнити через будь-який термінал самообслуговування, банкомат чи Інтернет-банк Приват24 або надіславши грошовий переказ.

При блокуванні картки чи вилученні її банкоматом, можна замовити кошти для подальшого перебування в країні, оформивши грошовий переказ через міжнародну платіжну систему Western Union (якщо у вас є з собою документи).

4. Контролюйте власну фінансову активність

Це легко, якщо ви користуєтесь послугами дистанційного банківського обслуговування. Безкоштовно підключіться до Інтернет-банку Приват24 (privat24.ua), і зможете за кордоном самостійно контролювати свої карткові рахунки, перераховувати гроші, здійснювати будь-які платежі, заблокувати картку в разі її втрати, змінити ліміт витрат, не звертаючись у Контакт-центр, тощо.

Безпечний безвіз. Поради для мандрівників від ПриватБанку

5. Якщо карта втрачена

Якщо з якихось причин картку за кордоном втрачено, зв’яжіться з банком (телефон для дзвінків з-за кордону +38 (056) 716 11 31) та попросіть оператора переказати гроші з вашого рахунку на рахунок вашої близької людини і заблокувати картку (потрібно буде повідомити номер картки і слово-пароль). Ці операції також можна здійснити самостійно через Інтернет-банк Приват24.

Радимо завчасно записати чи запам’ятати телефони банку і номер картки.

6. Якщо втрачена і карта, і документи

Негайно зв’яжіться з ПриватБанком і попросіть заблокувати картку. Якщо при собі немає телефону, можна попросити зателефонувати ваших супутників або навіть випадкових перехожих. В оператора контактного центру ПриватБанку ви також можете дізнатися про телефон та адресу найближчого консульства або посольства України та дізнатися телефон туристичної поліції країни, в якій ви знаходитесь.

“Для використання під час подорожей за кордоном підійде будь-яка картка ПриватБанку, - додає Тетяна Добровольська, керівник напрямку  “Кредитні картки” і “Gold-клуб” Вінницької філії ПриватБанку, - краще якщо це буде іменна картка з чіпом (в деяких країнах неможливо в певних торгових точках розрахуватися карткою без чіпа). Якщо маршрут подорожі передбачає відвідування декілька країн з різною валютою, використовуйте гривневу картку, з гривні можлива конвертація в будь-яку валюту без додаткових комісій. Якщо ж ви точно знаєте, якою валютою (долар, євро) будете оплачувати витрати за кордоном, доцільно оформити відповідну валютну картку - вона випускається безкоштовно протягом декількох хвилин.”

Подорожуйте із задоволенням!



Переглядів: 3716
Поширень: 0