У зв’язку з аномально високою температурою повітря впродовж останніх трьох днів, температура води у водосховищі Ладижинської ТЕС піднялась до 30оС. Згідно технологічного процесу електростанції, зі скидного каналу у водосховище вода повертається на 3 градуси вищою. Температура води у каналі станом на 10 годину 21 серпня становить 33оС.

Упродовж останньої доби на Ладижинській ТЕС не проводилось жодних технологічних операцій, які могли би призвести до впливу на екологічну ситуацію у водоймі.

Фахівці хімічної лабораторії вже зробили заміри води на предмет виявлення у ній перевищення гранично-допустимих концентрацій хімічних речовин. Результати досліджень надійдуть упродовж доби. Обласна екологічна інспекція про стан температур на технічній водоймі Ладижинської ТЕС проінформована.

У Ладижинському водосховищі аномально висока температура води

Нагадаємо, ДТЕК Ладижинська ТЕС разом з іншими ТЕС газової групи вже третій місяць несе максимальне навантаження, щоб покривати стрибки споживання електроенергії в денний час, коли населення масово включає кондиціонери. Крім цього в Україні зросло споживання електроенергії через відновлення роботи двох хімічних підприємств в м. Черкаси та м. Рівне.



Переглядів: 5008
Поширень: 0