Емоції – один з головних ворогів для трейдера. Цей факт готовий підтвердити кожен професіонал, який домігся певних успіхів на валютному ринку Форекс. Коли гравця починає перемагати страх, він одночасно втрачає впевненість у своїх силах, сумнівається в прийнятих рішеннях. Низка невдач, яка періодично бувають в кожного гравця, для емоційного інвестора часто стає останньою краплею терпіння, після якої він перестає бачити в собі потенціал і втрачає всяку рішучість для подальших дій.

Психологічна незалежність – це, насамперед, відсутність емоцій в діях трейдера. Як би не здавалося це просто, але не всі трейдери здатні осягнути даний навик. Адже кожна людина є особистістю, якій властиві переживання, хвилювання, розгубленість, азарт і страх.

Тверезо глянувши на питання, приходить усвідомлення, що психологічна залежність у трейдера буде завжди, але ступінь її впливу на торгівлю може відрізнятися. Новачок, який здійснює певні дії для того, щоб позбутися емоцій, здатний знизити свою залежність до позначки в 90%, в той час як професіоналам вдається досягти показника 50%. Як ми бачимо, досвідчені гравці є більш холоднокровними і спокійно реагують на прибуток і збитки. Саме це і дозволяє їм досягати бажаного результату в торгівлі. Ви також зможете удосконалювати свою незалежність, докладаючи для цього певні зусилля.

Позбавлятися від психологічної залежності слід тільки дисциплінованими способами. Для цього варто використовувати певну стратегію, в якій будуть передбачені заходи щодо виключення емоцій з торговельного процесу.

Довго шукати відмінності в діях психологічно залежного і незалежного трейдера не доводиться. Їх можна побачити, як в самому стилі інвестування, так і в результатах роботи. Новачки, як правило, діють імпульсивно, радіють успіхам і засмучуються з приводу кожної втрати. Якщо ви помічаєте за собою подібну поведінку, а нерви починають загострюватися, слід одразу ж припинити торгівлю. Спроба відігратися або продовжити роботу за допомогою Accelerator Oscillator зазвичай призводить до ще більшого ускладнення справ.

Досвідчені трейдери діють іншим чином. Вони знають як правильно відкрити угоду, визначити рівень для фіксації прибутку і збитку та вчасно виходять з ринку. Професійний гравець чудово розуміє, що немає ніякого сенсу щомиті спостерігати за динамікою валютних котирувань, оскільки все, що можна було зробити для досягнення успіху він вже зробив на початковому етапі і далі ринок сам повинен розпоряджатися отриманими в його розпорядження грошима.

При подібному підході саме професіонал здатний насолоджуватися кожним моментом торгівлі, оскільки він не відчуває психологічної залежності, легко і грамотно розпоряджається своїми грошима.



Переглядів: 3090
Поширень: 0