Найбільша компанія в Україні по виробництву курятини "Миронівський хлібопродукт", виграла суду у одного з німецьких телеканалів. Про це повідомила прес-служба компанії.

Як повідомили у МХП до суду звернулися через те, що телеканал показав інформацію, яка не відповідала дійсності.

- У червні 2017 р. на одному з німецьких телеканалів був оприлюднений сюжет про діяльність підприємств МХП, а саме – Вінницьку птахофабрику і «Зернопродукт МХП». Інформація викладена в сюжеті не відповідала дійсності, про що телеканалу повідомили представники МХП, надавши аргументовані свідчення, факти і документальні підтвердження. Вимогою компанії було припинити трансляцію програми, в якій виходив даний сюжет, а також видалити інформацію із сайту, опублікувавши спростування, - інформують у прес-службі компанії.

Представники компанії попросили телеканал припинити трансляцію цієї програми та видалити інформацію із сайту. А також опублікувати спростування. Телеканал відмовився.

- Після відмови телеканалу виконати вимоги, представники МХП в Німеччині подали позов до Цивільного суду Гамбургу. У ході судового розслідування було встановлено, що телеканал оприлюднив неправдиву інформацію, чим порушив статті 823 (Зобов’язання по відшкодуванню збитків) та 824 (Розповсюдження свідчень, що ставлять під загрозу кредитоздатність) Цивільного кодексу Німеччини, - повідомляють у прес-сдужбі МХП.

Український холдинг виграв справу. Суд зобов’язав телеканал вилучити опубліковану інформацію, припинити трансляцію сюжету в ефірі і на сайті, а також спростувати неправдиву інформацію щодо МХП. Рішення суду телеканал виконав.

Детально про те, як український виробник відстоював свої права у німецькій судовій установі – на офіційній сторінці МХП


Переглядів: 2935
Поширень: 0