Наведені в даній статті атрибути можна застосувати не тільки для успішного трейдера на ринку Форекс. Вони також будуть корисні і для інших фахівців у різних областях – лікарів, спортсменів, адвокатів і так далі. Тому варто усвідомлено підійти до вивчення поданого матеріалу. Він зможе відкрити вам очі на багато важливих процесів в житті, розповість, що дозволяє нам конкурувати в сучасному суспільстві.

Пропоновані атрибути слід використовувати як певний шаблон, який дозволить підвищити якість особистого життя та успіхи в торгівлі.

1. Хоробрість. Оскільки форекс-трейдинг є своєрідним проявом бізнесу, тут гравцеві регулярно доводиться стикатися зі страхом. Як би все не здавалося просто на валютному ринку, але тут все одно є категорія переможених і переможців. В кінці торгового дня багато можливостей здаються очевидними, але для того щоб вчасно натиснути «спусковий гачок», ви повинні бути хоробрим.

2. Інтуїція. Цей атрибут не завжди визнається професійними трейдерами, але все ж нехтувати цією якістю не варто. Поєднання сильної інтуїції і надійної торгової стратегії дозволяє трейдеру набагато швидше досягати послідовного успіху на ринку.

3. Бачення. Не можна на 100% гарантовано передбачити подальшу поведінку ринку, проте головне завдання в аналізі полягає саме в тому, щоб зібрати й опрацювати як можна більший обсяг інформації для прогнозування всіх можливих сценаріїв розвитку.

4. Дисципліна. Навіть якщо ви змогли досить сильно розвинути свою дисципліну, потрібні певні зусилля, для того щоб дотримуватися її в майбутньому. Не варто сприймати даний атрибут суто як просте укладання угод. Дисципліною також є регулярний і правильний вхід на ринок, ведення торгового журналу, тестування стратегій на forex demo účet, виконання вправ і т. д.

5. Рішучість. Цей атрибут є визначальною рисою лідера і важливою якістю професійного трейдера. Найчастіше саме наша реакція є визначальним фактором у торгівлі на Форекс. Якщо ж ви починаєте коливатися і пропускаєте вдалий час для входу, доведеться задовольнятися меншим доходом. Починаючим гравцям для розвитку рішучості рекомендується більше часу проводити серед професійних трейдерів. Для цього відвідуйте торгові форуми та різні семінари.

6. Терпіння. На ринку зустрічаються дві групи гравців. Перша – холоднокровні, зібрані і спокійні трейдери. Друга – дезорієнтовані, імпульсивні і ірраціональні. Зрозуміло, що краще бути в першій групі, для цього вам буде потрібно терпіння. Дуже важливо не піддаватися азарту і емоціям у торгівлі. Адже, незважаючи на те, що це своєрідний драйвер для досягнення успіху, при бездумному застосуванні він легко може призвести до фінансового краху.

7. Впевненість. Упевненість можна отримати від різних джерел, її необхідно постійно розвивати. Цей атрибут є критично важливим для трейдера, оскільки будь-яке відхилення може спровокувати відійти від наміченого плану. Ознакою професійного трейдера є переконаність у власних торгових навичках, завдяки якій він може навіть в разі допущених помилок виходити переможцем із складної ситуації.

8. Концентрація. Обсяг інформації, яку доводиться обробляти щомиті на Форексі, величезний. Він легко може вибити нас з колії, якщо не буде концентрації. Гранично важливо мати грамотно розроблений план гри, визначену стратегію та мету торгівлі. Завдяки такому «багажу» ви завжди зможете впоратися з несподіванками і не станете відхилятися від обраного шляху. Завдяки концентрації ви будете зберігати фокус, бачити перспективи і розуміти власні цілі.

9. Гнучкість і динамізм. Ринок – динамічний об'єкт, такими ж є і його учасники. Для того щоб йти в ногу з часом, вам доведеться регулярно освоювати нові торгівельні інструменти, технології, законопроекти, правила торгівлі і багато іншого. Актуальні знання допоможуть вам ефективно управляти своєю торгівлею, впливати на ціновий рух і вміло розподіляти інвестиції між прибутковими напрямками.

10. Готовність до самовдосконалення та навчання. Форекс-трейдинг являє собою бізнес з величезною конкуренцією, де критично важливо вміти самовдосконалюватися і працювати з професійними наставниками і колегами.

Безумовно, об'єднати всі атрибути воєдино і стати ідеальним трейдером – це завдання не легке, але ви вже знаєте рецепт для досягнення найвищої вершини. Залишається лише наполегливо працювати над результатом і крок за кроком досягати свої цілі.



Переглядів: 2763
Поширень: 0