Вихованцям інтернату на Козятинщині допоможуть обрати професію та поступити до вишів.

Самгородоцька спеціальна ЗОШ-інтернат Козятинського району для дітей з вадами зору першою на Вінничині стала учасником всеукраїнської програми розвитку молоді. Програма має на меті допомогти соціально незахищеній молоді обрати професію, підготуватись до успішної здачі ЗНО та вступу до вишів. Програма була започаткована  компанією «Кока-Кола Беверіджиз Україна» спільно з Громадською спілкою «Освіторія» у 2015 році. Певні елементи цієї програми були втілені у Самгородській школі-інтернаті вже у минулому навчальному році, а вже у цьому році вона запрацює тут на повну силу.

Мотиваційний тренінг для учнів 10-11 класів, з якого вже традиційно розпочинається програма, провела у Самгородку психолог Громадської спілки «Освіторія» Ірина Плешакова. «Випускники шкіл-інтернатів становлять вразливу групу молоді, що потребує соціального захисту. Ми переконані, що доступ до освіти має бути рівним для всіх», - говорить Ірина Плешакова.

За програмою учні Самгородоцької школи-інтернату протягом року тримають необхідну інформацію про ЗНО, про умови вступу та навчання в різних освітніх закладах. Усім випускникам надається можливість пройти тестування з профорієнтації «Magellano Університет», за результатом якого старшокласники отримають персональні психологічні консультації для вибору професії. У Самгородоцькому інтернаті, як і у інших закладах-учасниках програми, облаштували сучасний комп’ютерний клас. Це дозволяє учням самостійно готуватись до ЗНО на онлайн-платформі iLearn,  яка містить курси та вебінари з української мови і літератури, математики, історії України, англійської мови. У рамках курсу «Перша професія» вихованці Самгородоцької школи опановують столярну справу.

Вихованці Самгородської школи-інтернату освоюють інноваційну освітню програму

«Подібні освітні проекти дуже допомагають учням вчасно зорієнтуватися у виборі професії, обійти підводні камені у підготовці до іспитів. І наші партнери дуже допомагають нам у цьому», - розповідає директор Самгородоцького інтернату Павло Паламарчук.

Ефективність та охоплення програми розвитку молоді, щороку зростає. Так, з 52 до 77% зросла кількість учасників програми, які вступили до вишів відповідно у 2015 та 2017 роках. Цього навчального року програма охоплює вже понад 1000 старшокласників з 14 інтернатів у 7 областях України. Як повідомила менеджер із зовнішніх комунікацій «Кока-Кола Беверіджиз Україна» Наталія Нікітіна, розширення проекту триватиме і надалі: «Наша компанія ставить собі за мету до 2020 року допомогти 25-ти тисячам молодих людей отримати освіту і знайти роботу».



Переглядів: 3297
Поширень: 0