Торік агропромисловий холдинг МХП виділив більше 12 млн грн для ремонту сільських доріг. Гроші в рамках проектів співфінансування виділялися на відновлення пошкодженого дорожнього покриття в селах, розташованих у регіонах присутності компанії. На 2018 рік керівництвом холдингу заплановане розширення співпраці з місцевими громадами в питаннях відновлення інфраструктури регіонів.

Для українського села 2017 рік став важливою віхою на шляху до самостійності, обіцяної децентралізацією влади. Активно створювались ОТГ — об’єднані територіальні громади, які мають взяти у свої руки вирішення ключових питань на місцях. Керуючись принципами корпоративної відповідальності, агрохолдинг МХП, як і кожного року, долучився до участі в житті громад, створивши цілу низку соціально-орієнтованих проектів.

На Сумщині ТОВ «Урожайна країна», що входить до складу Групи МХП, брало участь у співфінансуванні проекту відновлення місцевої інфраструктури. Підприємством було виділено близько 2,65 млн грн на ремонт доріг у селах Гришино, Сміле, Галка, Левченки та Ненадіївка Роменського району. Окремо надано ще 400 тис. грн на ремонт 10 км дороги, заміну бордюрів та озеленення узбіч у Смілому та 260 тис. грн — на відновлення 6 км дорожнього покриття у сусідньому селищі Галка.

Активна робота проводилася і на Івано-Франківщині. Філія ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив» надала більше 100 тис. грн на створення проектної документації для капітального ремонту дороги у селі Коропець та ще близько 115 тис. грн — на співфінансування заміни дорожнього покриття й облаштування тротуарів.

Нові дороги в регіони: МХП підбиває підсумки 2017 року

На Львівщині підприємство «Захід-Агро» взяло участь у соціально-орієнтованому проекті відновлення дорожнього покриття в селах Рогатинського та Самбірського районів на загальну суму понад 140 тис. грн.

У Вінницькій області ПрАТ «Зернопродукт МХП» виділило 1 млн грн — близько чверті від загальної вартості робіт — на ремонт відрізку траси Гайсин-Гранів-Нараївка протяжністю 1,1 км у центрі села Гранів.

На Київщині підприємство «Агро-С», яке займається вирощуванням, переробкою та зберіганням зернових поблизу Яготина, надало більше 34 тис. грн на розробку детальної проектно-кошторисної документації для запланованого масштабного відновлення дорожнього покриття у прилеглому селі Райківщина. Ще одне місцеве підприємство МХП — «Старинська птахофабрика» — інвестувало близько 450 тис. грн у проекти співфінансування ремонту доріг у селах Веселинівка та Сошники.

Жителі регіонів отримали змогу реально змінювати на краще своє життя, розбудовуючи інфраструктуру. У 2018 році холдинг МХП продовжить активну участь у цих процесах, адже добробут місцевих громад є запорукою побудови економічно сильної країни. У планах — нарощувати соціальну допомогу у всіх регіонах своєї присутності.

Нові дороги в регіони: МХП підбиває підсумки 2017 року

Інформаційна довідка

МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки). Вертикальна інтеграція зменшує залежність МХП від постачальників і цін на сировину. Крім економічної ефективності, вертикальна інтеграція дозволяє МХП втілювати сувору політику біобезпеки, контролювати якість сировини і кінцеву якість, а також безпечність продукції до точок продажу. Для підтримки продажів МХП контролює дистрибуторську мережу, яка складається з 11 дистрибуційних центрів у великих містах України. МХП використовує власні вантажівки для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.


Переглядів: 2384
Поширень: 0