Четверта персональна виставка живопису Валентини Колтановської триває у Світлиці Вінницького обласного центру народної творчості. Ця колекція картин, на якій представлені натюрморти та пейзажі рідного Поділля і Криму, була написана художницею в період з 2009 по 2011 рік. Загалом на виставці представлено більше 20 робіт митця.

Зі слів Валентини, саме натюрморт та пейзаж найцікавіші з жанрів і найулюбленіші для неї.

- Нічого цікавішого за них немає. Я дивлюсь на відтінки, кольорові плями, як вони себе змінюють. Тому я іноді навіть повертаюсь до того самої місцевості, де колись писала картину. На те саме місце. Бо природа постійно і в різні пори року інша. Не буває її того самого стану, - ділиться художниця. – А задоволення я отримую від самого процесу малювання. Не люблю економити фарби, бо тоді не буде пастозних мазків.

Зі слів мистецтвознавця Тетяни Журунової, Валентина працює пастозно, накладаючи „смальтові” мазки фарби мастихіном і прагне таким чином знайти консонансні співвідношення відтінків.

Мастихіном, яким досягається пастозність, Валентина працює з 1998 року, а взагалі живописом почала займатись з 1993 року. І за цей період намалювала серії робіт для трьох попередніх персональних виставок, які проходили в експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати, Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, ТБ «Галереї «ІнтерШик».

Виставка триватиме до п’ятого серпня.


Переглядів: 11064
Поширень: 0