У неділю, 11 вересня, відбулась церемонія нагородження переможців V Міжнародного ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. За церемонією слідкувало понад тисячу користувачів інтернету у різних країнах світу. Цього року на конкурс надійшло більше сотні відеороликів, з яких журі з 70-ти осіб до фіналу відібрало 38 фільмів.

Новими стали нагороди - летючі слони були позолоченими. Одну з них отримав мер Вінниці Володимир Гройман, до речі, з рук Анатолія Борсюка.

- Я інколи навіть заздрю вашому меру Гройсману, – сказав Анатолій Борсюк,бо в нього є така риса, яку не купиш і не вкрадеш – його вінничани поважають. Це можна тільки заслужити.

Сам Анатолій Борсюк зазначив: “Коли я вперше приїжджав на кінофестиваль, мене зустрічав пан Майданник. Вчора, коли приїхав до Вінниці, то півгодини вітався з людьми, з якими познайомився за минулі роки. Ось вам зміни. Вміння порадіти хоча б дрібницям і зробити свято сміху один день на рік, щоб люди посміхались і отримували задоволення, - це ні за які гроші не купиш. Тому я постійно приїжджаю сюди".

З-поміж запрошених на вручення нагород приїхали народний артист Чеченської республіки Нікіта Джігурда, відомий актор Еммануїл Віторган, шоумени Олексій Горбунов, Євген Чепурняк, Віктор Андрієнко. Вони здійснили екскурсію на вінницькому трамваї “Везунчик”.

Віктор Андрієнко зазначив: “Вінниця міняється, люди стають внутрішньо вільними. Я вважаю, що все змінюється на краще. Дітям приділяють увагу... навіть на цьому трамваї... головне, що вони запам’ятають.”

А глядачам фестиваль на площі Василя Стуса запам’ятався концертом, який відкрив Національний президентський оркестр під керівництвом Народного артиста України Анатолія Молотая, та повітряними слонами-кульками. Їх “випустили” 35 - як символ усіх нагород, вручених на ВІННІЦіАнському фестивалі за 5 років.

Довідка:

Переможцями V ВІННІЦіАнського фестивалю стали:

у номінації «Авторський фільм» - смішний авторський фільм з авторським сюжетом, студія «Puzzle» (Гомель), стрічка «Молодша сестра»;

у номінації «Анімаційний фільм» - смішний анімаційний фільм, студія «Вася Обломов» (Магадан), стрічка «Магадан»;

у номінації «Відеокліп» - смішний авторський відеокліп на існуючу чи авторську пісню, команда КВК «Тріод і діод» (Смоленськ), стрічка «Весілля»;

у номінації «Смішне, але інше», студія «Шкільна збірна» (Харків), стрічка «Перше вересня».


Переглядів: 3459
Поширень: 0