П’ять днів у Вінниці триватиме четвертий регіональний пленер гончарів. Розпочнеться захід 19 вересня о 12 годині у Музеї гончарного мистецтва ім. О.Г. Луцишина (вул. Кожедуба,11). На ньому гончарі будуть проводити майстер-класи з гончарства, працюватимуть з глиною, обміняються досвідом.

Захід відбуватиметься на території музею — колишньому помешканні гончара Олексія Луцишина — заслуженого майстра народної творчості України.

Окрім подолян організатори очікують гостей з інших областей України: Олександр і Тетяна Станчуляк з Одещини (вихідці з Піщанського району Вінниччини), Іван та Надія Ільїни з м. Ізмаїл, з Донецька – Світлана Паршина, Юлія Єгорова з Ужгорода та Ярошко Микола з Луцька.

З Вінницької області та Вінниці участь візьмуть такі гончарі й керамісти: Людмила Філінська, Вікторія Ніколаєва, Євген Слободинський, Оксана Верхова-Єднак, Оксана Ропотілова, Роман Чмерук (смт. Погребище, Вінницької обл.), Сергій Погонець (с. Крищинці Тульчинського району), Галина Доценко і Сергій Агафонов (смт Оратів), Володимир Слубський (с. Довжок Ямпільського району).

Завершиться пленер 23 вересня.


Переглядів: 4667
Поширень: 0