У Вінниці звучить «Музика у монастирських мурах»Щонеділі з 18 вересня по 30 жовтня після вечірньої Меси у капуцинському храмі Матері Божої Ангельської звучить органна класика у виконанні артистів з Західної Європи, Росії та України.

Осінній фестиваль «Музика у монастирських мурах» для Вінниці вже став традицією, проте цього разу він має кілька особливостей. По-перше, цьогоріч в рамках фестивалю відбудеться не шість концертів, як це було у попередні роки, а сім. У Вінниці звучить «Музика у монастирських мурах»А по-друге, майже всі виконавці, окрім того, що є концертними артистами, працюють також органістами у церквах.

Родзинкою цьогорічного фестивалю є те, що в репертуарі кожного виконавця є чимало творів на біблійну тематику. Наприклад вчора, 25 вересня, органістка з Москви Юлія Іконнікова зокрема виконала два номери з сюїти Тетяни Чудової «Юда» та «Розкаяння».У Вінниці Юлія виступає вперше, проте У Вінниці звучить «Музика у монастирських мурах»місцевий орган, який, до речі, є 11 за рівнем в українському реєстрі, їй сподобався. «Дуже хороший орган, в нього м’який тембр. Особливо гарно на ньому звучить романтична музика і бароко. У храмі є своя акустика і атмосфера, завдяки чому орган у храмі завжди звучить більш піднесено, ніж у концертній залі», - сказала Юлія Іконнікова.

У Вінниці звучить «Музика у монастирських мурах»Відкривав фестиваль 18 вересня його організатор - заслужений діяч мистецтв України і органіст вінницького храму Георгій Курков. Окрім власного твору пан Георгій виконував твори Баха та Ліста.

«У цьому році у всьому світі відзначається 200-річчя з дня народження Ференца Ліста, тому кожен з виконавців цьогорічного фестивалю включав у свій репертуар щось з його творів», - сказав він.

У наступну неділю, 2 жовтня, перед вінничанами гратиме кафедральний органіст з Луцька Петро Сухоцький. У його програмі буде багато творів марійної тематики.

А у наступні тижні продовжуватимуть фестиваль виступи Тетяни Орлової, Вероніки Струк, о. Йохана Трумера та Романа Перуцького.

Вхід на фестиваль за запрошеннями, які можна придбати за невелику пожертву у канцелярії храму. Проте охочих є так багато, що нерідко запрошення закінчуються ще за кілька днів до концерту.

 


Переглядів: 7646
Поширень: 0