З нагоди свого професійного свята члени Вінницької обласної організації Національної спілки художників України влаштували виставку своїх робіт. На ній представлено близько 40 робіт, виконаних 38 художниками Вінниччини.

Серед доробок можна було побачити натюрморти, пейзажі, портрети та графічні роботи. Серед почесних гостей, які привітали художників зі святом був Ілля Безбах, директор Вінницького обласного художнього музею. Триватиме експозиція протягом місяця.

Вінницькі митці вже 35 років поспіль зустрічають свято у виставковій залі Вінницької обласної організації Національної спілки художників України, що по вулиці Першотравневій, але з наступного року виставки проходитимуть у приміщенні спілки, що по вулиці Пушкіна, 2.

- Я пам’ятаю, коли 35 років тому ми вперше відзначали День художника. Тоді у новому приміщенні, так само експонувались картини. Згадую, що одним з перших, хто відкрив тут персональну виставку, був Валентин Тишецький, з Крижополя, - розповідає голова Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Леонтій Гринюк.- Сьогоднішня виставка триватиме місяць. Після чого ми залишимо приміщення, оскільки спілка немає коштів утримувати його.

Також з творчістю Вінницьких художників зможуть познайомитися і кияни. Майстри представили близько 30 картин на Всеукраїнській виставці, яка наразі триває у столиці. Незабаром майстри будуть радувати Вінницьких поціновувачів мистецтва незвичною пересувною експозицією під назвою « Сусіди».

До речі, віднині ВООНСХУ, до якої, до речі, входить 73 митці, має свій офіційний сайт www.vinspilka.vn.ua


Переглядів: 6257
Поширень: 0