До Вінниці приїхала пересувна виставка художніх полотен. Наразі Вінниця стала другим містом, яке побачило її (першим був Львів – Авт.). Проект у форматі «9Х20» зібрав понад 100 робіт художників з дев’яти західних областей України, з-поміж яких і Вінницька. Окрім Вінницької області - це Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська, Чернівецька, Хмельницька, Івано-Франківська, Тернопільська. Приурочено виставку 20-річчю Незалежності України.

Її відкриття відбулось 20 жовтня у виставковій залі Вінницької обласної організації Національної спілки художників України, що за адресою Пушкіна, 2. На урочистості завітав губернатор Вінницької області Микола Джига. Йому куратор виставки і голова Львівської обласної організації НСХУ подарував палітру із підписами усіх художників, як експонують свої роботи. Губернатор сказав, що повісить її дома, у кабінеті. І згадав, що колись він теж малював. З його слів, це був портрет власної доньки.

- Найбільше мені сподобався портрет мистецтвознавця Юлії Присяжної у виконанні Ігоря Синепольського, - зізнався Микола Джига. - Взагалі тут багато гарних творів. Я вважаю, ця виставка поглиблює духовність, виховує наших людей, для того, щоб бути більше взаємно-інтегрованими між регіонами усіх сфер, у тому числі й мистецтва. Чим більше ми будемо проводити таких заходів, тим більший виховний вплив це буде мати на суспільство. Хотілось, щоб в ці зали заходило більше молодих людей.

Губернатор також пообіцяв, що на Вінниччині виділять кошти для друку каталогу. Оскільки на завершення маршруту виставки спільно з іншими областями заплановано видання каталогу робіт митців.

У свою чергу голова Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Леонтій Гринюк відмітив, що ця виставка унікальна, оскільки досить давно у Вінниці не було пересувної виставки. А більшість художників зійшлась на думці, що виставка зібрала картини «маститих митців» і таким чином відбувається обмін досвідом між митцями.

- Тут багато пошуку, - говорить вінницький художник Юрій Кізімов. – Ми знаходимо багато нового... віяння, манера, несподівані результати.

Наступним містом, де експонуватимуться роботи стане Тернопіль.

Переглянути роботи у Вінниці можна до 11 листопада.


Переглядів: 6216
Поширень: 0