Перша персональна виставка фотографій Олега Волощука відкрилась 27 жовтня у бібліотеці-філії №11, (що на розі вул. Свердлова, 189 і Скалецького). «Моя Вінниця. Незвичні фотографії звичного міста» - таку назву обрав автор для 29 фотографій, які зображують Вінницю у різні пори і за різної погоди.

Олег Волощук

Дві фотографії однієї вулиці, Вінниця засніжена і в тумані, ліхтар з вежею, дорога… - автор характеризує жанр робіт як міський пейзаж, або ж стрітарт.

За словами Олега Волощука, на них головним об’єктом зображення є не щось окреме, а атмосфера міста.

Деякі з них знімались вдень і вночі з одного і того ж місця. Для деяких Олег використовував спеціальні прийоми і техніки зйомки.

Деякі вже увійшли в історію. Об’єктів, які на них зняті, зараз немає.

- Наприклад, фонтану біля готелю «Поділля» чи дерев’яного кафе, що в Сабарові, чи понтонного мосту, з якого робився знімок засніженої Вінниці, - згадує Олег Волощук.

Фото Олега Волощука

Інженер-радіоелектрик за професією і фотохудожник за покликанням Олег Волощук на цій виставці скомпонував роботи трьох останніх років. Хоча автор виставки займається професійною зйомкою 10 років, проте у своєму арсеналі світлин вистачило б на кілька виставок. Якийсь окремий жанр фотографій, який би подобався більше за інші, він не виділяє, бо подобається фотографувати все.

- Мені подобається і сам процес зйомки і результат, - ділиться Олег. – Але найбільша похвала для мене звучить тоді, коли пишуть у коментарях: «Яка ж наша Вінниця гарна». А ще під час відкриття виставки до мене підійшла жіночка і подякувала: «Спасибі, що ви робите добру справу для нашого міста». Тому, звичайно, хотілось би зробити продовження цієї виставки, бо самі розумієте, що показати красу і наше місто на 29 світлинах – це зовсім неможливо.

Це вже третя фотовиставка представників НФК «Обрій», до якого до речі входить Олег, у приміщенні бібліотеки. Працівники бібліотеки стверджують, що за час виставок, завдяки фотографіям, збільшилась кількість відвідувачів-читачів.

Переглянути експозицію можна у будні дні з 10 години до 19, а у вихідні до 18 години. Працюватиме вона до 27 грудня.

Фоторепортаж з відкриття виставки дивіться у нашій галереї.


Переглядів: 6312
Поширень: 0