Микола Рябий народився 7 грудня у с. Забoлотному Крижопільського району на Вінниччині в селянській сім’ї.

50 років свого життя Микола Рябий присвятив літературі. За цей час написав біля 30 книжок. Серед його робіт, як прозові, так і віршовані твори. Є також і романи, оскільки саме вони надають письменнику можливість детально й неквапно розповісти про складні людські долі у часі та просторі, про те, як відбиваються у людській свідомості історичні та соціально-психологічні випробування, яких зазнало подільське селянство у давні й недавні роки. Підготував до друку подорожні нотатки арабського мандрівника XVII ст. Павла Халебського зі своїми коментарями.

Микола Рябий є членом Спілки письменників України з 1976 р. Він лауреат республіканської літературної премії ім. М.Коцюбинського (1994).

З ювілеєм поета і письменника привітали заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, заступник голови обласної Ради Юрій Медведєв, а також представники літературної еліти Вінниччини. Творчий вечір вів український письменник, депутат Верховної Ради України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Володимир Яворівський.

Вітаючи ювіляра, Любов Спірідонова зазначила, що Вінниччина пишається такими талановитими людьми і до землі вклоняється за їх талант. А також відмітила, що усі твори Миколи Рябого пронизані палкою любов‘ю до свого народу та рідного краю. А це той скарб, який є вічним для нас і майбутніх поколінь.


Переглядів: 4318
Поширень: 0