Дев’ятирічні вінничани Софія Мартусенко і Маргарита Ткачук представили 66 картин «Різдвяна казка» у Національному культурному центрі України в Москві.

Юні художниці є вихованками Вінницького дитячо-молодіжного "Центру "Барви України”.

- У дівчат особливе бачення навколишнього світу, - говорить викладач Центру Світлана Тілець. – Коли Маргарита прийшла до Центру навчатись, то одразу здивувала. Бо навіть море малювала у вертикальну смужку. Софія любить малювати котів. Дорослий би навряд чи намалював кота, який об’ївся мишей, картину «Квадрат можливостей», де кожна сторона з українськими орнаментами чи дерево з великою кількістю очей. У них індивідуальний світогляд.

Сама Софія Мартусенко, яка живопису навчається п’ять років, розповідає, що ідея з «окастим» деревом з’явилась не випадково.

- Я прогулювалась лісом, - ділиться Софія Мартусенко. – Тоді й побачила купу очей. Кожне дерево дивилось на мене.

Окрім виставки дівчата показали одноліткам майстер-клас із виготовлення батику і гіпсової ляльки.

Наразі це друга новорічна виставка вихованців дитячо-молодіжного "Центру "Барви України” у Національному культурному центрі України. Перша проходила у січні 2011 року. Тоді 14-річний Тарас Паращук і 13-річний Володимир Мазур репрезентували понад 60 олійних картин, батик, текстильні роботи, ляльки-мотанки.

Ці поїздки і виставки дітей здійснились за підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

 


Переглядів: 3432
Поширень: 0