На вихідних, 25-26 лютого, поблизу Немирова відбуватиметься Міжнародний зимовий фестиваль лендарту “Аплікація духу. Міфогенез — 2012”. Місце творчого пленеру - на території Немирівського скіфського городища, або “Великих валах”, як його називають місцеві жителі. Організатори, а це громадська організація “Лабораторія актуальної творчості”, цього року очікують понад 70 учасників з України, Росії і Республіки Польща. У той час як починався пленер у 2006 році з 15.

- Початок пленеру розпочнеться з презентації фестивалю, - говорить куратор проекту і керівник “Лабораторія актуальної творчості” Олександр Нікітюк. - Він розпочнеться о 18 годині 24 лютого у ТРК “Магіцентр”. А протягом суботи-неділі, 25-26 лютого, учасники працюватимуть на відкритому повітрі з матеріалами відкритого простору, щоб створити свої об’єкти. З висоти пташиного польоту їх зафіксують та сфотографують. Усього уже зареєструвалось понад 70 гостей-учасників. Мета фестивалю — інтеграція міжкультурних зв’язків, зокрема між видами мистецтва і людьми з різних регіонів і країн.

Цього року організатори очікують особливих гостей з Польщі, оскільки пленер підтримало Генеральне консульство Республіки Польща, Сумська муніципальна галерея “СМуГА” і Запорізька галерея сучасного мистецтва “Lenin”. З тих вінничан, хто колись у 2006 році брав участь, творитимуть Володимир Нойз і Євгеній Мануїлов.

Після фестивалю усі роботи сфотографують з висоти і пізніше покажуть на фотовиставці-звіті.

Минулого року зйомки об’єктів здійснювала спецтехніка-куля (метеозонд). Технологію презентував мистецтвознавець, культуролог, що є представником української діаспори у США - Роман Петруняк. Почесним гостем фестивалю у 2011 році став віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські.

Довідка:
“Аплікація духу. Міфогенез." – єдиний у Європі фестиваль лендарту, який проводиться взимку. Нині фестиваль об’єднав художників із Польщі, Росії, східних та західних, північних та південних регіонів України.



Переглядів: 4121
Поширень: 0