У музеї гончарного мистецтва ім. О.Луцишина на Старому місті 23 березня, о 12 годині, відкриється виставка “Подільська писанка у фокусі уваги”. Окрім експозиції передбачено майстер-клас з писанкарства і практикум з виготовлення писачка.

Серед учасників-писанкарів — уродженці Піщанського району мати й син Тетяна і Олександр Станчуляк, які торік розписали 5 000 писанок для образу Богоматері, писанкового проекту-пано розміром 7х7 метрів, у якому всього використали 15 000 писанок.

Свої роботи також презентуватимуть дослідниці подільської писанки, викладач ВДПУ ім. М. Коцюбинського Тетяна Пірус та її донька Ольга Безверха; сестри Оксана та Марина Верхові; Людмила Філінська та її донька Наталя Сентемон; Лариса Шаран – керівник курсів з писанкарства та витинанки при Подільському народному університеті культури; керамістка Вікторія Ніколаєва, писанкарка і майстриня текстильної ляльки Ірина Білик і її син Владислав.

За інформацією організаторів виставки, цього року експозиція розкриватиме ідею спадкоємності традицій писанкарства в колі сім’ї та виконуватиме просвітницьку функцію посередництвом великої кількості найуживаніших, наділених потужною силою графічних писанкових символів.



Переглядів: 3799
Поширень: 0