"100 книжок для сільської бібліотеки"На Вінниччині розпочалась всеукраїнська доброчинна акція “100 книжок для сільської бібліотеки”. Поки вона збирає літературу сучасних українських авторів і книги українського перекладу для двох сільських бібліотек Вінниччини: села Юрівка Козятинського району, де народилась письменниця Вікторія Гранецька і села Рахнівка Гайсинського району, де народився Василь Стус.

На перспективу, за словами координатора акції Олександра Вешелені, акція продовжиться у інших селах. Мета її - зробити сучасну українську літературу доступною у віддалених від адміністративних центрів сільських місцевостях.

- Долучитись до доброї справи може кожен, - розповідає координатор акції Олександр Вешелені. - У приміщенні Книгарні “Є” знаходиться скринька, де можна залишити книги спеціально для цієї акції. Буває навіть так, що на касі, коли людина розраховується за книгу, купує паралельно літературу і для акції, а буває — нову перечитає і приносить до скриньки. Збиратимуть книги доти, доки не назбирається сотня для одного села, а згодом розпочнуть для бібліотеки іншого. Наразі зібрано 30 книг для села Юрівка.

Ініціатором книжкової справи є письменниця Вікторія Гранецька, яка родом з села Юрівка Козятинського району. Дівчина підтримала пропозицію Міли Іванцової, яка уже допомогла бібліотекам Чернігівщини і Полтавщини. Офіційно благодійна справа на Вінниччині розпочалась 20 березня, коли Міла Іванцова презентувала у Книгарні “Є” новий роман “Ключі від ліфта”. Саме тоді, як поділився Олександр жінка запропонувала вінничанам книжкову естафету.

Це уже друга благодійна акція, яку організовує книгарня. Перша збирала літературу для дітей Староприлуцької школи-інтернату до Дня святого Миколая.

Усі бажаючі допомогти можуть приносити літературу до Книгарні “Є”.

Адреса книгарні: м. Вінниця, вул. Соборна, 89.

Книгарня працює щоденно з 9 до 21 години.



Переглядів: 4344
Поширень: 0