Семеро подолян стали переможцями і лауреатами XI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», присвяченого Шевченківським дням. Урочисте вручення відзнак відбулось у Каневі 28 квітня на території Шевченківського національного заповідника. Там організатори конкурсу також привітали і переможців II Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У номінації «Образотворче мистецтво» кращою живописною роботою журі визнало «Українське весілля» 13-річної Олени Гринюк. Олену навчає Світлана Окуленко у дитячій школі мистецтв міста Вінниця.

Перше місце посіла також Федик Яна - студентка Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені М. Грушевського (викладач - Карчевська Галина Олександрівна).

Керамічну писанку «Трипільські обереги» Олександра Ісаєнко відзначили у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Хлопець навчається у Вінницькій дитячій музичній школі №2 у Оксани Верхової-Єднак.

Як розповіла викладач Оксана Верхова-Єднак, перемога на такому конкурсі — почесна річ.

- Уже впродовж семи років діти, яких я навчаю, здобувають перемогу, - розповідає жінка. - Звичайно, ми дуже зраділи, коли дізнались про перемогу і що поїдемо до Канева на урочистості. Олександр ретельно готувався і прикрасив писанку трипільськими символами і орнаментами Поділля. Керамічна писанка виготовлена у техніці ритування, якою зараз займаються лише у Косівському регіоні. Це своєрідне нанесення чорного ангобу на виріб і видряпування візерунків.

Також лауреатами і переможцями конкурсу стали:

Черевчук Галина (у номінації «Література»)- учениця 10 класу Немирівського навчально-виховного комплексу: «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 - ліцей» (учитель - Стебновська Наталія Іванівна);

Віхренко Анастасія (у номінації «Історія України та державотворення») - учениця 9 класу Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

Віштак Володимир (у номінації «Історія України та державотворення») - учень 11 класу Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (учитель - Погончик Григорій Олексійович);

Вараниця Валерія - учениця 10 класу Літинської СЗШ І-ІІІ ступенів №2 (учитель - Омелянчик Ольга Миколаївна.


Переглядів: 9163
Поширень: 0