У краєзнавчому музеї відкрилась шоста персональна виставка живопису “Краса вінницького краю” Василя Фоніцького. У великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею представлено понад 50 пейзажних робіт виконаних за 2011-2012 роки.

На полотнах зображено краєвиди околиць Вінниці. Їх автор у свої 72 роки малює переважно з фотографій, які робить, коли ходить по гриби.

З 27 червня по 22 липня триватиме виставка живопису Василя Фоніцького

- Люблю природу, у нас її зараз майже не пишуть, - зізнається Василь Фоніцький. - Дуже люблю риболовлю і збирати гриби... ходжу з рюкзаком і фотоапаратом сам, не люблю компанії. Потім удома пишу.

І хоча академічної освіти автор немає (закінчив Київське училище декоративно-прикладного мистецтва — Авт.), проте має свою аудиторію шанувальників. На думку вінницького художника Михайла Мігріна, зелень у Василя Фоніцького досить гарна й імпресіоністична.

- Силуети природні, з індивідуальною характеристикою дерев, - розповідає Михайло Мігрін. - А підкупляє художник любов’ю. Він і сам радується, що малює красу, й інших радує. Він як французький художник Моріс Утірілло пише з фотографій, але переробляє досить цікаво.

Виставка триватиме до 22 липня.


Переглядів: 4406
Поширень: 0