Всеукраїнський фестиваль звичаєвої культури «Живий Вогонь»

«Живий Вогонь» – це назва ІV-го Всеукраїнського фестивалю звичаєвої культури, який започаткував Вінницький козацький полк імені Івана Богуна. Цього року до організації свята долучився і депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко.

Це масштабне свято під відкритим небом, наповнене козацьким колоритом та духом української етнокультури.

Мета фестивалю – відродження та популяризація історичних, патріотичних, культурних традицій українського народу, об’єднання і консолідація українського суспільства, виховання поваги підростаючого покоління до традиційної культури української нації.

Особлива мета фестивалю – популяризація здорового способу життя. На фестивалі введено заборону на продаж і вживання алкогольних напоїв, зокрема пива.

Як і на попередніх фестивалях в 2012 році на фестиваль прибудуть представники сучасної козацької громади з різних областей України, які демонструватимуть козацьке бойове мистецтво, практики, що загартовують дух і тіло.

В програмі фестивалю – козацькі розваги. До перетягування канату, перенесення мішків, штовхання гирі та інших козацьких розваг зможе долучитись кожен охочий. Програма фестивалю передбачає і змагання з боротьби на руках, і естафети, і індивідуальну боротьбу, та багато інших цікавих конкурсів. На фестивалі кожен учасник зможе відпочити «за смаком» відвідавши десять блоків які запропонують вінничанам організатори.

На фестивалі вперше відбуватиметься літературний фестиваль «Перо у серці»: літературний конкурс серед починаючих письменників України за участю талановитих та популярних митців України, які є лауреатами Міжнародних та Всеукраїнських літературних премій.

Вже традиційно, на фестиваль з’їдуться майстри народного промислу з усієї країни. Вони не лише продаватимуть оригінальні вироби, а й безкоштовно вчитимуть гостей фестивалю свого ремесла.

Окрема ділянка буде відведена під тілесні та психологічні практики, де всі бажаючі зможуть оволодіти, як слов’янськими, так і східними методиками оздоровлення, отримають консультацію по траволікуванню.

Окреме місце на фестивалі матиме концертна програма яка складатиметься із центральної, молодіжної та народної сцен.

7 липня, в суботу ввечері у всіх прихильників рок-музики буде свято. На головній сцені з’являться відомі українські рок-гурти – «Мартові», «Ясон», «Ларус». І вперше, на нашій сцені, заряджатиме публіку драйвовий український рок-гурт «Ot Vinta»!

Зануритись у світ українських пісень ви зможете біля народної сцени де співатимуть гурти: «Мокоша», «Ладодзвін», «Берегиня». До того ж, навчитись давніх українських танців, та попрактикуватись етноспіву вам допоможе громадський діяч та педагог – Ніна Бегас.

Молодіжна сцена – молоді таланти! На ній виступатимуть вокалісти Русалюк Аліна, Михайлова Анастасія, Ткачук Ігор та інші – лауреати ряду фестивалей в Польщі та Україні.

Цікавинкою фесту буде «Ватра», де всі бажаючі зможуть посидіти у колі і послухати бандуриста, відомого в Україні та Європі співака і композитора Живосила Лютого.

Завершиться фестиваль театралізованим дійством – відтворенням народного купальського звичаю із добуванням живого вогню, плетінням незаміжніми дівчатами вінків, хороводами навколо купальського вогнища, а також святковим салютом!

Тому запрошуємо всіх 7-го липня на «Вишенське озеро» долучитись до грандіозного свята української культури!

Організатори: благодійний фонд «Здорова Нація», КТ «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна», депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко і Вінницька міська рада



Переглядів: 10352
Поширень: 0