Дворові концерти на Вишенці

5 липня у дворі будинку №20 по вул. Космонавтів у Вінниці пройшов перший двогодинний дворовий концерт присвячений 50-річчю мікрорайону Вишенка.

Рівно 50 років тому, 2 червня 1962 року, у першу «хрущовку» №71 на розі вул. 600-річчя та Хмельницького шоссе заселилися перші мешканці мабутнього спального мікрорайону Вишенка. Слідом за нею здавалися інші будинки.

- 600-річчя - це унікальна вулиця у Вінниці, - говорить житель мікрорайону Степан Хіміч, - вона стала першою у забудові мікрорайону. Подивіться, вздовж вулиці 600-річчя з лівого боку промислові підприємства, а з правого - житлові будинки. Так зводили, щоб людям було недалеко на роботу ходити. А пізніше мікрорайон розрісся все далі і далі.

Оті перші мешканці Вишенки уже гуляють зі своїми внуками, а дехто і з правнуками тими самими дворами, які колись засаджували деревами та розбивали клумби. Але час йде. І сусіди все менше стали знати один одного, рідше спілкуватись. Тому і виникла думка повернути традицію дворових посиденьок, дружніх сусідських розмов вже в тіні дерев, що виросли.

Дворові концерти від жителів Вишеньки

Ідея проводити щотижня у кожному дворі Вишеньки дворовий концерт належить депутату Вінницької обласної ради Сергію Кудалєнко.

-Такі концерти дуже зближують людей, - говорить Сергій Володимирович. - Подивіться - всі вийшли зі своїх квартир. Навіть якщо між сусідами бувають якісь непорозуміння, то на цих концертах все зникає. На концерти ми запрошуємо професійні колективи з обласної філармонії. Хочемо, щоб рівень виступів був високим, а вінничани отримали найбільше задоволення.

Такі концерти будуть найперше проводитись у тих дворах, жителі яких самі зі зініціюють їх. Для цього потрібно подзвонити на «гарячу лінію» депутата Сергія Кудлаєнка за міським номером 57 30 57 і зробити заявку.

Мешканці Вишеньки влаштовують дворові концерти

Вимоги прості: необхідно, щоб була площадка для виступу, можливість поставити маленьку сцену і щоб глядачам було зручно дивитися.

- Під час таких концертів на зутрічі з  їх мешканцями будемо запрошувати депутатів міської ради, які закріплені за цими районами, - продовжує Сергій Кудлаєнко. - Для них це буде можливість зустрітися зі своїми виборцями, а вінничани зможуть розказати про свої проблеми.

Оголошення про концерти будуть розвішені у ЖЕКах на біля будинків. Закінчаться концертні програми на початку вересня біля пам‘ятника-літака великим Гала-концертом.

- Так добре що зробили таке свято, - ділиться враженнями вінничанка Марія Парфенюк, яка живе у будинку №20. – Люди так мало спілкуються між собою. А це повиходили, стільчики повиносили. Діти взагалі таких дворових концертів ніколи не бачили! А для них це такий гарний привід навчитися естетично та культурно відпочивати. Он наші діти вже між собою домовляються, самим зробити концерт і виступити перед батьками якось увечері.

Наступне свято пройде 17 липня по вул.. Квятека, 33 о 18.30. Там відкриють дитячий майданчик і для дітей влаштують свято з клоунами.



Переглядів: 5682
Поширень: 0