Як зазначила Л.Спірідонова, мету фестивалю виконано, а це підготовка для телерадіожурналістики, кіно-, фотомистецтва молодих кадрів, які створюватимуть якісний вітчизняний інформаційний та мистецький продукт.

За значний особистий внесок у розвиток телерадіопростору Вінницької області та здійснення масштабної роботи щодо підготовки та проведення фестивалю «Кришталеві джерела» голова Вінницької обласної державної адміністрації Миколу Джигу нагороджено Почесною грамотою національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

На фестивалі учасники представляли свої роботи у таких жанрових номінаціях: кінофільми/телефільми хронометражем до 30 хвилин на DVD, які оцінюються за такими видами, як ігровий, неігровий та анімаційний.

У номінації телепередачі хронометражем до 30 хвилин на DVD оцінюються за видами: інформаційна, документально-публіцистична, культурно-мистецька.

Також у номінації радіопрограми хронометражем до 30 хвилин на CD: інформаційна, публіцистична, культурно-мистецька, та фотороботи, які оцінювалися за видами, як портрет, пейзаж, жанрове фото, натюрморт та експериментальне фото.

Журі оцінювало вдалий вибір теми та її розкриття. Роботи не рецензуються і не повертаються. За рішенням фотожурі формується виставка кращих робіт, яка експонується під час підсумкового етапу фестивалю. Кращі роботи можуть бути представлені на інших виставках, конкурсах, у ЗМІ тощо.

Під час закриття фестивалю переможцям присвоєно звання Лауреатів та нагороджено спеціальними дипломами переможців фестивалю за кращі роботи у кожній номінації, а також присуджено Гран-прі фестивалю.

Окремо переможців конкурсу у різних номінаціях було нагороджено особливою відзнакою від ректора Вінницького національного аграрного університету Григорія Калетніка.

Переможцями фестивалю стали та отримали Гран-прі учасники із міста Чортків Тернопільської області Олег Марчак та Ірина Брудна. Вони виступали у номінації «Жанрове фото» та представили більше 100 своїх робіт, їхній проект визнано наймасштабнішим та найкращим.

Голова журі з радіопрограм Раїса Опанасенко відмітила, що радіотвір, який створила молода журналістка із Вінницької телерадіокомпанії «ВІНТЕРА» Зоя Тищенко є найкращим за останні п’ять років. Так, у номінації «Радіонарис» за радіотвір, який має назву «Я хочу маму» Зоя Тищенко отримала перше місце і стала лауреатом фестивалю.

Також конкурсанти з Вінниччини, що представляли студію «Джерельце» з Могилів-Подільської телерадіокомпанії «Об’єктив», стали лауреатами у номінації «Краща дитяча радіопрограма».




Переглядів: 5307
Поширень: 0