Фестиваль – це перманентна подія з великої літери Ф, особливо якщо до справи залучаються професіонали, перетворюючи його на низку щільно переплетених заходів, створюючи ауру із подій - супутників, які підкреслюють його рівень, значення та елітарність, водночас надаючи можливість долучитись до джазового мистецтва минаючи концертні зали.Вінницький джазовий фестиваль не є виключенням. Проект, автори якого завжди шукають свіжі ідеї, нові імена, дарує глядачу постійні цікаві додаткові враження.

В цьому році, завдяки маркетинговій складовій відносин між спонсорами та організаторами, розроблено і буде презентовано проект «Джазові тижні в гіпермаркетах ГРОШ», які стартують 17 вересня о 17 год. концертом муніципального джазового оркестру «ВінБенд».

Під час проведення фестивалю 22 та 23 вересня у всіх бажаючих є можливість приєднатися до

«Джазових сніданків» в гіпермаркетах ГРОШ, отримавши не тільки джазовий настрій, а й 10-ти відсоткові знижки на покупки, якщо ви у власний вихідний день приєднаєтесь до нас саме о 10 годині ранку. В цьому випадку діє приказка «Хто рано встає, тому Бог дає».

Великим гала-концертом та цікавими сюрпризами закінчиться двотижневий джазовий марафон в ГРОШі 30 вересня.

В мережі магазинів «Шик і блиск» за допомогою косметичної продукції (яку, доречі, всі прихильники джазової музики зможуть придбати із 15-відсотковою знижкою) протягом двох тижнів можна створити власний джазовий образ та долучитись до джазового дефіле, яке відбудеться в одному із магазинів мережі 1 жовтня на всесвітній день Музики та в розпал проведення акції. Так що, молоді та красиві, надсилайте заявки щодо участі у дефіле на адресу [email protected] Заявка повинна включати:

  • прізвище та ім’я,
  • вік,
  • контактний телефон 
  • Вашу фотографію в джазовому образі.

19 вересня о 17 годині за підтримки Польського інституту у Києві, генерального консульства республіки Польща у Вінниці та партнера фестивалю Галереї сучасного мистецтва «Арт-Шик», Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля презентує вперше на Україні виставку Джазового плакату. Напередодні цієї визначної події організаторам вдалось поспілкуватись із Кшиштофом Дідо – автором виставки.

«Цю виставу я приготував як товариську імпрезу. Надіюсь, що буде гідним введенням в атмосферу цієї події підтвердження тези про те, що прекрасне - неповторне, хоча виражається різними мистецькими способами. Неодноразово, як у минулому музика надихала живописців, графіків чи різьбярів, так сучасне візуальне мистецтво надихає сучасних проектантів плакатів, котрі перекладають настрій звуків на мову друкованого на папері образу» - говорить колекціонер.

Плакати, які будуть виставлені на виставці, виготовлені для різних заходів, пов’язаних з джазовою музикою, а їх авторами являються виключно польські митці. Кожний з них в найбільш сприйнятний для себе спосіб старався переказати сутність музики мовою зображувального мистецтва, а вже потім, з того візуального елементу створити плакат. Багата різноманітність, часто спонтанічна у трактуванні цього виду музики індивідуальність зображувальної інтерпретації тематики, створили винятково багату палітру графічних можливостей. Найчастіше їх проектували на замовлення Польської джазової федерації (пізніше Польського джазового товариства), починаючи від майстрів польської школи плакату, таких як Генрик Томашевскі, Броніслав Зелек, Ян Млодоженєц, Вальдемар Свєжи чи Рослав Шайбо до сучасних адептів візуального мистецтва таких, як Юзеф Бендзєха, Дарек Коморек, Пйотр Косаковскі, Збігнєв Латала, Бартош Лукашонек чи Павел Свенціцкі.

Кожний з плакатів інший - серед них як реалістичні, сюрреалістичні, абстракційні, сатиричні, виразні та чіткі, так і ті, котрі дозволяють багато інтерпретувати. Усі, не дивлячись на час, дивують формою, свіжістю та красотою. Серед них можна знайти плакати для виставок джазових плакатів. Як один з тих, кого запрошували на різні джазові фестивалі, я мав можливість презентувати цю частину моєї колекції. Її проектували м. ін. Владислав Плюта, Роман Каларус, Слава Гарасимович, Марек Павловскі і Моніка Старовіч.

Отож запрошуємо всіх бажаючих на відкриття виставки, яке відбудеться 19 вересня о 17 годині в галереї «АРТ-ШИК»

Ось такі цікаві та різноманітні несподіванки підготували організатори фестивалю для всіх охочих долучитися до джазової музики нестандартними шляхами.

Додаткова інформація на сайті jazz.vn.ua



Переглядів: 7768
Поширень: 0