Легендарний вокальний секстет "MAN SOUND"

"Напевно, якби на землі могли чути хор янголів, то він звучав би саме так, як співають вони.

Чоловічий акапельний гурт "MAN SOUND"

Напевно, якби не існувало в світі музичних інструментів, одна їхня пісня змусила усіх думати, що так і має бути насправді.

Вони створюють свою музику, користуючись одним єдиним, найдосконалішим інструментом – людським голосом. Вони – це ManSound" - так писали про концерт колективу наші колеги із Львівської філармонії.

Отож, знову у Вінниці неперевершений чоловічий акапельний гурт "MAN SOUND", що закохав у себе глядачів всієї України і за її межами.

Концерт відбудеться 24 ЛИСТОПАДА в Концертній залі філармонії. Початок о 18:30

Групу ManSound було створено у грудні 1994 року талановитим композитором та аранжувальником Володимиром Міхновецьким (1963-2004). Як мозок групи та її ідейний натхненник, Володимир зміг не тільки створити унікальну у своєму роді групу для Європи та СНД, але й вивести її на світовий рівень.

Сьогодні ManSound - експерти в жанрі а капела, провідний вокальний бренд України та країн колишнього СРСР. За роки свого існування ManSound не тільки популяризував акапельний ансамблевий спів, але й надихнув багатьох молодих музикантів на створення нових творчих колективів.

За свою історію ManSound взяли участь у більше як 70 фестивалях світу, від Аляски до Камчатки, від Гонконгу до Норильська. Для участі у знаковому джаз-фестивалі Lionel Hampton Jazz Festival (США) музиканти неодноразово запрошувалися особисто самим Лайонелом Хемптоном. Також у багажі колективу є номінація «Краща вокальна група» в рамках All American Entertainment Awards (2001, Бренсон, США), Гран-прі міжнародного конкурсу акапельних груп Vokal.Total (2002, Грац, Австрія), нагорода «ShowBiz Award» за Кращу джазову групу України (2005).

Усі записи групи, включаючи окремі композиції, і альбоми, були номіновані у рамках «акапельного Оскара» - Contemporary A cappella Recording Awards.

Після того як, пішов з життя творць та художній керівник групи, ManSound організували вокальний фестиваль VOCAL ZONE імені Володимира Міхновецького. Наразі VOCAL ZONE є єдиним акапельним фестивалем на всій території колишнього СРСР та одною з найцікавіших музичних подій в Україні. Серед його гостей - музиканти з усіх континентів світу.

У 2006 році ManSound записали свій варіант гімну України у джазовому аранжуванні. У записі брали участь Євген Філатов (The Maneken) і державний академічний оркестр «РадіоБенд Олександра Фокіна». 2007 року група виконала гімн у прямому ефірі Першого національного каналу на відкритті та закритті святкування Дня Незалежності України на головній площі столиці.

У січні 2011 року ManSound представили Україну на презентації «500 днів до Євро-2012», яка відбулася в будівлі Європарламенту в Брюсселі. Крім колоритних українських мелодій і світових хітів, група також виконала власну версію гімну Євро-2012.

У березні-квітні 2011 року колектив дав 15 сольних концертів на Тайвані та два майстер-класи в Гонконзі, розширивши географію своїх концертів.

Крім безпосередньої діяльності у рамках ManSound, музиканти затребувані і в інших напрямках музичної сфери. Їх запрошують для озвучування мультиплікаційних фільмів і рекламних роликів передових світових компаній: Pixar, Disney, Unilever (тм Lipton), life:) та ін У 2009 році компанія Coca-Cola Україна запросила музикантів на озвучування українського варіанту різдвяної рекламної кампанії. Ця подія стала воістину безпрецедентною акцією, оскільки в усьому світі ролики йшли виключно під музику Елвіса Преслі.

Найсвіжіший на сьогодні альбом - «Acapellissimo» - укотре довів, що ManSound є одною з найяскравіших вокальних гуртів сучасності.

Склад колективу:

В\'ячеслав Рубель – В ManSound з 1998 року. Фронтмен групи - істинний приклад людського виду «selfmade man». Слава народився в чудовій сім\'ї, яка, тим не менше, не мала жодного відношення до образотворчих мистецтв. Самостійно, крок за кроком, він ввібрав в себе величезну кількість знань і умінь.

Він - єдиний з усієї групи пересувається містом на велосипеді, вражаючи неспішною маневреністю випадкових перехожих. Любитель східних наук, мистецтволюб і книгоман, навіть після майже двох десятків років, прожитих пліч-о-пліч в групі, Слава не перестає дивувати своїх согрупників. І, більш того, здатний знайти тему для розмови і налаштуватися на одну хвилю вібрацій з будь-якою людиною, твариною та неживим предметом!

Навіть його вивернутий навиворіт режим харчування і сну, неспішність у пересуваннях (невичерпне джерело жартів для ManSound-івців) - це симптом нетривіально живучої людини, головна стихія і природа якої - імпровізація.

Володимир Сухін – В колективу з 1994 року. Володя - володар приголомшливого уміння ансамблювати, але не втрачати власну індивідуальність, співати соло, але не придушувати інших своєю «харизмою» - ось його головна якість на сцені і в житті.

Крім незаперечних вокальних талантів Володя Сухін - приклад того, яким повинна бути віруюча людина, батько родини, і просто справжній чоловік. Батько шістьох (!) дітей, він терплячий і небагатослівний, його думка звучить продумано і виважено, найчастіше саме вона ближче всього до «золотої середини».

Хоча Володя дуже затребуваний як аранжувальник, сесійний вокаліст та студійний режисер, він жодного разу за 18 років життя в ManSound не поставив особисті інтереси на противагу інтересам групи. Побудувавши будинок власними руками, Володя знає, наскільки нелегка і дорога праця зведення з нуля, тому і група для нього - свого роду сьома дитина, яку потрібно постійно виховувати.

Вілен Кільченко – в ManSound з 2011 року. В силу віку - представник абсолютно іншого покоління київської хорової школи, повністю вирощений в реаліях нового часу, зі своєю системою мотивацій та цінностей, поведінкових критеріїв та музичних орієнтирів. Як зізнається сам музикант, його талант зростав і міцнів під чуйним, хоч і віддаленим керівництвом творчості ManSound. Тому те, що сьогодні Вілен сам - один із ManSound-івців, підтверджує той факт, що потрібні люди завжди потрапляють в потрібні місця. І неодмінно - в потрібний час.

Такої ж думки про Вілена і всі музиканти гурту. Потрапивши в групу прямо з консерваторською лави, він став тією «свіжою кров\'ю», яка завжди необхідна будь-якому колективу, новим подихом, що гріє душу бажанням навчити підростаюче вокальне покоління всім премудростям музичної грамоти.

Юрій Роменський - в ManSound з 1999 року. Його голос витончений і технічний, як пальці кишенькового злодія (піаніста, якщо заглянути в диплом Юрія), смак і відчуття свінгу бездоганні, - так про Юрія відгукуються соратники по вокалу, ні на йоту не перебільшуючи його таланту. Юра – виконувач соло, «мікстовий» тенор, «верхній» в піраміді акробатів-еквілібристів ManSound. Діапазон можливостей і сценічний образ дозволяють Юрі органічно солірувати у музиці різних стилів і жанрів, віртуозно втілювати у вокалі «інструментальний» тематизм, нетривіально імпровізувати. Він прискіпливо вивчає теорії, методики і школи джазового та естрадного вокалу, безупинно шукає свіжі імена в світі соул, госпел і R & B музики, бере на озброєння нові прийоми, вчить інших і продовжує вчитися сам. Але скромний геній Юрій Роменський також скромно відгукується про свій внесок в розвиток групи, що, втім, властиво воістину мудрим людям.

Крім роботи і життя в групі, Юра поглинає знання в божевільних кількостях, в найрізноманітніших сферах і тематиках. Абсорбуючи отриману інформацію в корисні знання, він не складує її на полицях власного розуму, а воліє активно ділитися нею з оточуючими. Так, його викладанням історії музики, а зокрема джазу, заслуховуються всі музиканти ManSound.

Крім того, Юра - справжній гурман і великий кулінар. Від його paella catalana "облизували пальчики" не тільки сім\'я, але і всі ManSound-вівці. Адже важливо не тільки спілкування в робочий час, але й спілкування поза нею, вважає Роменський. Він, як істинний одесит, в житті і на сцені просочений сонячним гумором, і ... «моряк, красивий сам собою»!

Рубен Толмачев - в ManSound з 1994 року. Народився Рубен в родині композитора і хормейстера, тому питання вибору професії було вирішено ще на стадії «нульового циклу». У період піонерського дитинства - їздив на конкурси, співав в ансамблі і писав пісні на «кон\'юнктурні» тексти (за порадою батьків, як жартує сам Рубен, - махрових дисидентів і антирадянщиків) - про Леніна і піонерів-героїв. Був у цьому успішний - деякі «нетленки» стали лауреатами республіканських композиторських зльотів і були опубліковані в «Піонерській правді» та інших рупорах щасливого радянського дитинства.

В ManSound Рубен виконує функцію баса, аранжувальника, і, крім того, здебільшого саме він веде концерти. За межами групи - диригент, викладач кафедри хорового диригування Національної музичної академії України, художній керівник хорової капели "Дзвіночок".

Колеги про нього відгукуються як про багатогранну особистість, начитаного і шалено цікавого співрозмовника. Рубен - завзятий футбольний вболівальник і сам - активний гравець. Правда, поки тільки у власній Лізі.

Сергій Харченко - в ManSound з 2005 року. Виріс у родині ManSound. Сергій Харченко сьогодні - один з міцних і надійних ланок у ланцюжку солодкоголосих красенів групи. За словами команди, саме завдяки Сергію увесь колектив відчуває себе абсолютно спокійно на найвищих нотах різноманітних програм. Як би погано він себе ні відчував, можна не переживати - Сергій візьме планку, а перебуваючи в доброму здоров\'ї – тримайтеся: покаже клас!

Але не поспішайте непритомніти і просити нюхальні солі - послухайте його в соло! Після концерту в залі не залишиться жодної байдужої панянки.

Його чудова здатність перекроїти свою партію, взяти на себе раптові вокальні незручності товариша, та ще й так, щоб на концерті це не було помічено - деколи значно полегшує життя іншим.

Але одних тільки голосових зв\'язок для творчої роботи в ManSound явно недостатньо. Голос є у всіх. А у Сергія, поряд з його музично-вокальними якостями, є також інтелектуально-людські, що дає можливість легкого і приємного з ним спілкування. Він володіє прекрасним почуттям гумору, самокритикою і нескінченною ввічливістю, тонко відчуває півтони бесіди (ще б пак, адже у нього абсолютний слух!), Сергій завжди тактовний, що робить його незамінним у гастрольному побуті. Так, серед музикантів народився жартівливий лозунг: «Візьміть Серьогу в дорогу!»



Переглядів: 6172
Поширень: 0