Одна із організаторів цьогорічного фетсивалю Анастасія Коновал, керівник студії східного танцю «Танрика», обіцяє у програмі конкурсу зміну формату фестивалю і показові виступи членів жюрі.

Прес-конференція

- Цей конкурс присвячується Сходу, - говорить Анастасія Коновал. - Цього року конкурсати виступатимуть із програмою різноманітнішою, ніж минулрічна. Але перш за все ми хочемо зробити його емоційно теплішим.

За словами іншого організатора, Наталі Плунської, керівника танцювальної студії «La Divina», ідея такої події — зробити місту подарунок, свято, яке об’єднує різні танці, клуби, різних за віком і соціальним статусом людей.

- Хотілось, щоб конкурси перестали бути екзаменами. Ми прагнемо зробити свято, щоб фестиваль танців подарував радісні емоції, а не тремтіння у колінах, переживання, хто переможе, стане першим. Наша мета не ростити чемпіонів, бо вони у нас якщо захочуть виростають самі, а дати відчути людям радість руху, танцю, навчитись себе любити, навчитись отримувати задоволення від музики, рухів від з’єднання, яке дає людині гармонію, - ділиться Наталя Плунська.

Прес-конференція

Наразі для участі у конкурсі зареєструвалось понад 70 учасників, які виступатимуть у різних вікових категоріях починаючи з 4-ох років. Але вікових обмежень немає.

- Братимуть участь діти категорії «beybi» і «superbeybi», починаючи з 4-ох років, - говорить Ірина Мілєцька, керівник студії східного танцю «Едельвейс» і одна з членів журі. - Багато дітей виступатимуть на публіці вперше.

Родзинкою програми стане чоловічий виступ у стилі східного танцю Сергія Майструка.

- Для мене головне не технічно показати танець, а передати відчуття, емоції, настрій, - пояснює Сергії Майструк. - Не суттєво скільки людина займається танцями, місяць чи рік, головне жити у танці, відчувати його.

Щоб не було суб’єктивного оцінювання до суддівського складу запросили танцюристів, які спеціалізується на окремому танцювальному стілі.

До скаладу журі входять:

  • Анастасія Коновал (танець живота) - керівник студії східного танцю «Танрика»;
  • Сергій Майструк (спортивно-бальні танці) - керівник студії спортивного бального танцю «MC-Dance»;
  • Наталя Плунська (трайбл) — керівник танцювальної студії «La Divina»;
  • Ірина Мілєцька (танець живота) — керівник студії східного танцю «Едельвейс».
  • Сергій Журавльов (індійські)

Нагадаємо, що перший фестиваль танцю «Ритми Сходу» проходив у нічному клубі «Феріде Плаза» за участю 75-ти кращих танцюристів України. Найбільша увага на ньому приділялась танцювальному стилю трайбл.



Переглядів: 5756
Поширень: 0