Конкурс імені Натана Альтмана проводиться у сфері сучасного візуального мистецтва. Його запропонував провести керівник громадського об’єднання “Лабораторія актуальної творчості” Олександр Никитюк, а ідею підтримали Вінницька міська ради, ГО “Ліга розвитку мистецтва” і Вінницький регіональний центр сучасного мистецтва “АртШик”. У останньому з 6 грудня експонуватимуться кращі 10 проектів.

Самі роботи оцінюватимуть експерти з п’яти українських міст за трьома критеріями: інноваційність, художня доцільність і креативність, - розповідає Олександр Никитюк. - Це можуть бути інсталяції, медіа- та відеоарт, фотографія, перфоманс... Кращі 10 робіт можна буде переглянути на виставці у галереї “АртШик” з шостого грудня.

Наразі заявки на участь подали 30 художників. Організатори просять надсилати заявки на електронну адресу [email protected] , або ж звертатись за телефоном 096 568-14-11.

Нагадаємо, що художник-авангардист Натан Альтман народився 1889 року у Вінниці. За його ескізами створено окрему серію фарфору з агітаційними зображеннями. У Вінницькому обласному художньому музеї зберігається альбом шаржей відомих вінничан. Портрет пензля Натана Альтмана відома поетеса Анна Ахматова визнала найкращим.



Переглядів: 4055
Поширень: 0